Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
24 Oct 2019 | 6055 vizualizari
Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus

De fapt, am umplut o singură vânătă (mare, ce-i drept) tăiată în două, care-mi rămăsese de la o salată, iar de umplut am folosit tot așa, ciupercuțele rămase de la o tocăniță. Cu ocazia aceasta am terminat ingredientele de prisos și am făcut, în același timp, un preparat gustos, care în plus, mai este și de post. Mă gândesc că, totuși, nu aș fi umplut mai multe vinete ci doar atât cât să mâncăm amândoi la o masă de prânz, după ciorbiță și înainte de desert. Mi s-a părut suficient, pentru noi. Evident, unde sunt mai mulți la masă, ingredientele se multiplică proporțional.

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 150-200 grame de ciuperci champignons
  • 50 grame de cus-cus
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 4 linguri de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 vârf de cuțit de chilli
  • pătrunjel tocat
  • Pentru servit:
  • suc de roșii
  • smântână (opțional)

Mod de preparare

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se scurg de apă și se feliază.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare.

Se adaugă ciupercil feliate în tigaia cu ceapa și usturoiul, se adaugă o ceșcuță cu apă și se fierb înăbușit, până ce se înmoaie și lichidul scade.

Vânăta se spală, se taie în jumătate de-a lungul și se scobește cu o linguriță. Miezul cu semințe al vinetei se poate arunca, dar ce este fără semințe se toacă mărunt și se pune la înmuiat în tigaie, cu ciupercile.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când cus-cusul este fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă.

Când cus-cusul s-a scurs, se adaugă în tigaia cu legumele călite și se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce și chilli. Se adaugă și pătrunjelul tocat, după care se omogenizează și se umplu jumătățile de vânătă cu această compoziție.

Deasupra, se toarnă câte două linguri de suc de roșii în fiecare jumătate de vânătă umplută.

Se pun vinetele umplute în tavă și se dau la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenesc ușor, iar vânăta se înmoaie.

Se scot vinetele din cuptor, se presară cu pătrunjel tocat și se servesc imediat, cu suc de roșii, dacă mai este nevoie. Cine vrea, poate servi cu smântână, dar acesta nu va mai fi un meniu de post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute de soia

Postat de eduard_09

Chiftelute de soia

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Postat de ralu_ca

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Vinetele le-am copt, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga bine..Morcovul l-am dat prin razatoarea robotului. Ceapa am curatat-o si am dat-o prin masina de tocat , la fel si vinetele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2019, 20:27
Bună idee!
la 24.10.2019, 20:29
Daaa, Cristina... Mulțumesc pentru atenție!
la 24.10.2019, 20:31
Imi plac!
la 24.10.2019, 20:42
Mă bucur că-ți plac, Ancutsa! Mulțumesc frumos!
la 24.10.2019, 21:18

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking