Vitel in sos picant

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
19 Iul 2012 | 3067 vizualizari
Vitel in sos picant

Ingrediente

  • 600 g carne de vitel(eu am avut muschiulet)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 foi de dafin
  • curry
  • boia de ardei iute
  • 1/2 ardei iute
  • boabe de piper
  • piper macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • marar verde

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de soia.Amestecam bine si lasam carnea de pe o zi pe alta la frigider intr-un bol acoperit cu folie.

Adoua zi .......curatam ceapa si o taiem marunt,ardeiul gras il curatam si apoi il taiem fasii mai mari , usturoiul curatat si el il zdrobim.iar ardeiul iute il taiem rondele subtiriSe pune la incins intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa.Cand aceasta devine sticloasa adaugam usturoiul ,ardeiul iute si apoi ardeiul gras.Lasam pana cand toate legumele se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem pe o farfurie legumele calite si in uleiul in care acestea au fost calite adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile apoi adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba bine carnea.Daca in timpul firberii apa scade atunci mai puteam adauga apa atata cat sa acopere bucatile de carne.Cand carnea este bine fiarta adaugam legumele calite,vinul,cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si pasta de tomate desfacuta in putina apa.Potrivim de sare si piper si lasam sa scada sosul.Tragem de pe foc ,asezonam cu patrunjel si marar verde si servim cu mamaliguta.

Delicios de bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Postat de simona72

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul...

Citeste continuarea

Snitele de vitel in sos de ceapa

Postat de timea

Snitele de vitel in sos de ceapa

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.  Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele) Punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 19.07.2012, 12:28
am venit si aici la o portie
la 19.07.2012, 12:39
cam mult mananci astazi Ancuto
la 19.07.2012, 12:39
la prima privire ziceam ca-i prajitura)
bun dom'le buuuuun
la 19.07.2012, 12:40
zi ca-i prajitura Dia ca si asa nu prea fac eu
la 19.07.2012, 12:43
))))

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking