Wafe cu dulceata

Postat de timea in Dulciuri
11 Feb 2013 | 3756 vizualizari
Wafe cu dulceata

Perfecte pentru a ne indulci diminetile sau serile :)

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 150 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • gem de capsuni
  • Extra: frisca

Mod de preparare

Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare.

Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel. 

La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

Incingem aparatul de wafe si prajim aprox 8 wafe din compozitia de mai sus.

Putem decupa inimioarele si sa le suprapunem, ungand fiecare inimioara cu un start de gem. 

Deasupra ornam cu frisca. 

Servim cu ceai aromat de fructe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Wafe cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta impletita cu mere si stafide

Postat de Oana

Desert placinta impletita cu mere si stafide

Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Pune si laptele...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Postat de susu

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2013, 22:35
foarte bune!
la 11.02.2013, 22:35
ce faine sunt!
la 11.02.2013, 22:36
Elena , Zamfira ma bucur ca va plac
la 11.02.2013, 22:38
Oooooooooo ce faine's
la 11.02.2013, 22:40
Dia

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking