Ingrediente
- INGREDIENTE PENTRU FURSECURI:
- 250 gr. faina
- 80 gr. cacao neagra
- 1 plic praf de copt
- 180 gr. unt (la temperatura camerei)
- 150 gr. zahar
- 1 ou
- 60 ml. smantana lichida
- 60 ml. lapte (la temperatura camerei)
- 5 ml. esenta vanilie
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- INGREDIENTE CREMA MARSHMALLOWS:
- 5 ml. esenta vanilie
- 60 ml. apa
- 2 albusuri ou
- 180 gr. zahar
- 80 gr. zahar praf
- sare
Mod de preparare
Fursecurile:
Intr-un bol se pune untul si zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga vanilia si sarea apoi se continua mixarea. Se adauga pe rand oul, si smantana lichida amestecata cu sucul de lamaie. Se mixeaza bine pana se face spuma.
Separat intr-un castron se amesteca cacaua, praful de copt si faina.
Aceast amestec se pune treptat in bolul cu spuma si se mixeaza ajutand din cand cu laptele.
Se ia o tava se unge cu ulei si se acopera cu hartie termica.
Crema obtinuta se pune intr-un pos si se toarna forme cu diametrul de 3-4 cm.
Se tin la cuptor cam 10 min. la temp de 180C si apoi se lasa sa se raceasca.
Crema Marshmallows:
Intr-un vas se pune la incalzit apa si zaharul. Se lasa la fiert 5 min. pana se topeste zaharul.
In acest timp intr-un bol se mixeaza albusul de ou si sarea pana se face spuma.
Peste aceasta spuma se toarna mixand in continuu siropul de zahar fierbinte.
Se adauga esenta de vanilie si zaharul pudra si se mixeaza pana se face o crema.
Aceasta crema se pune intre fursecuri si se lasa la frigider cam o ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Whoopie Cakes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|