Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.
Adaugam uleiul de masline ,orezul ,asezonam cu piper si sare dupa gust.
Omogenizam bine compozitia ,acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei , asezam perisoarele formate din compozitie cu mana.
Acoperim cu stocul de legume sau apa , adaugam si un pic de coaja de lamaie ,1-2 fasii,aprindem flacara ,lasam la mediu si de la primul clocot ,micsoram flacara spre si lasam 20 minute. Adaugam foia de dafin.
Lasam 10 minute sa tempereze dupa care v-om adauga sosull.
Cat se raceste putin supa, in paralel , batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa,adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.
Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa in sos , amestecam ,apoi iarsi adaugam cate un polonic ,si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .
Apoi ,sosul format il adaugam in oala cu supa .
Scuturam oala si o punem pe flacara la foc mediu si mai lasam 2 minute .
Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.
Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.
Supa este gata!
Sper sa va placa .
Pofta buna!