Ingrediente
- 6 kg. vinete
- 2 kg. ciuperci
- 1 kg. ceapa
- 1 kg. ardei gras
- 4 kg. gogosari
- 1 l ulei
- 1500 ml suc de rosii
- boabe de piper, sare
- foi de dafin
Mod de preparare
Vinetele, gogosarii si ardeii au fost copti, curatati si tocati. Ciupercile le-am curatat, spalat si taiat bucati mai maricele (folositi si coditele).
Ceapa curatata, spalata, tocata marunt se caleste foarte putin in ulei, apoi adaugam toate legumele, sucul de rosii si sare.
Timp de fierbere: 90 - 100 minute.
Spre final adaugam foile de dafin si boabele de piper.
Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.
Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.
Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|