Zacusca de ciuperci

Postat de nadina73 in Zacusca
24 Noi 2010 | 13122 vizualizari
Zacusca de ciuperci

Doar sant ciupercoasa rau de tot,.................nu radeti,asa ca nu putea lipsi si faimoasa zacusca cu ciuperci......................deci mi-am mai indeplinit o dorinta

Ingrediente

  • 5 ,5 kg ardei rosu gras
  • 2 kg vinete curatate si scurse (atat sa va ramana dupa curatat)
  • 500 g morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 2,5 kg ciuperci champignion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 cutii de 800 g pasta de tomate
  • 700 ml ulei

Mod de preparare

Este o zacusca destul de costisitoare,dar merita va spun sincer.

Se prajesc ardei pe plita (ma rog, pe gratar sau unde aveti posibilitatea) se lasa apoi intr-un vas acoperiti cu putina sare(se inmoie mai bine si se curata foarte usor)daca va spun ca in 5.5 kg mi-au intrat 13 bucati atat de mari au fost

Vinetele la fel se coc si se curata de coaja apoi se lasa la scurs, iar dupa toate operatiunile trebui sa va ramana 2 kg vinete. Sincer, nu stiu cate am avut proaspete

Ceapa se curata si se da prin masina de carne impreuna cu morcovul ,dupa care se pun la calit in ulei timp de 30 minute aproximativ.

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet,aproximativ 10-15 minute.Dupa care se scot si se lasa la racit, apoi se taie marunt sau se toaca(eu le-am tocat cu masina de carne).

Deci,cand avem toate pregatite ardei copti si curatati , vinetele curatate si scurse, ne putem apucam de tocat.

Se dau toate prin masina de carne,ardeii ,vinetele,ciupercile dupa care se pun peste ceapa cu morcov calite deja in prealabil putin.Se condimeteaza cu sare ,piper si foi de dafin si bineteles pasta de tomate.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit sau cat de mic aproximativ 3 ore .

Se spala borcanele si se pun in cuptor pt a se infierbanta foarte bine, dupa care in momentul cand zacusca e gata se scoate cate un borcan din cuptor se pune intr-o farfurie pt a lucra mai usor si se pune cu polonicu zacusca (zacusca fierbe pe foc nu stingeti focul) se capseaza, infileteaza  dupa care rapid se pun la dunt uscat(adica intre paturi, 2-3 paturi )si se lasa acolo pana se racesc.

Se scot cand s-au racit adica dupa 2-3 zile si se eticheteaza apoi se pun in pivnita,camara

pofta buna!

Deci mi-am indeplinit un vis mic. A fost de munca ce-i drept , dar si rezultataul a fost pe masura asteptarilor mele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...

Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 01:12
O zacusca minunata,va poftesc la micu dejundau si cafea
la 24.11.2010, 10:20
esti o gospodina iar viitorul meu sot este de senzatie...el face ordine vad
la 24.11.2010, 10:49
Cred ca e delicioasa.Ce-ti pasa Nadina ai ajutoare in bucatarie,cred ca tu dai ordin si bucatarasul sef executa.Felicitari
la 24.11.2010, 10:51
gata au aparut furcile peste tot
la 24.11.2010, 11:00
Minunatat este am facut si eu si stiu ce buna e dar muuuuulta treaba pana o faci bravo tie ca esti o harnicuta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking