Ingrediente
- 5 kg ardei capia,
- 5 kg gogosari,
- 1 kg ceapa,
- 400 ml ulei,
- 1 l bulion,
- 2-3 kg ciuperci,
- sare,
- piper,
- foi de dafin.
Mod de preparare
Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Ceapa se curata si se toaca cu masina de tocat carne sau cu robotul. Ciupercile se spala, se curata si se taie felii potrivit de mari. Ardeii si gogosarii se macina si ei.
Intr-o cratita mai mare, se pun ceapa si ciupercile sa se caleasca in ulei. Cand a scazut apa de la ciuperci se adauga ardeii si gogosarii macinati, bulionul, sarea, piperul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba amestecand tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fund.
Se fierbe pana scade, iar uleiul se ridica deasupra. Fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent, apoi se depoziteaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|