Zacusca de dovlecei

Postat de bitza in Zacusca
14 Sep 2010 | 15891 vizualizari
Zacusca de dovlecei

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari(1 kg)
  • 4 ardei mari,capia
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 5 rosii mari
  • 400 ml ulei
  • sare,piper,foi de dafin

Mod de preparare

1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.Rosiile se oparesc,se decojesc si se pun in robot transformandu-se intr-un sos grosut.
2. In uleiul incins se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga morcovul si se mai lasa pe foc aprox 10 min pana se inmoaie bine.Dupa ce morcovii s-au facut se adauga ardeiul si se mai lasa 10 min amestecand incontinuu.Se adauga condimentele,pireul de dovlecei si sosul de rosii. 
Din acest moment se amesteca continuu pana se ridica uleiul la suprafata.Daca doriti o zacusca fina,bagati blenderul putin(eu asa am facut).
 
3. Borcanele se spala si se pun intr-o tava la cuptor pentru 30 de min.Zacusca se toarna in borcane(nu se umplu pana sus) si se pun in tava care se da la cuptor 30 de minute la foc mic.

Cand se scot borcanele din cuptor,se pune deasupra cate o lingura de ulei cald si se infileteaza capacele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Postat de merisor67

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs. ...

Citeste continuarea

Zacusca

Postat de sufletista

Zacusca

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2010, 16:36
bubulina, gospodina... gatesti si tu pana cade lumina? hehe... bravo, Andreea!
la 14.09.2010, 16:41
la 14.09.2010, 16:42
toate muraturile si conservele le-am facut in august,acum le postez
la 14.09.2010, 17:10
Harnicutza!
la 14.09.2010, 22:32
nu poate fi decat foarte foarte buna

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking