Zacuscă de fasole boabe

Postat de anomisana in Zacusca
10 Oct 2011 | 9139 vizualizari
Zacuscă de fasole boabe

Anul ăsta mi-am propus să încerc toate zacuştile pe care le ştiu. Aşa că, iat-o şi pe cea de fasole.

Ingrediente

  • 5 kg ardei kapia
  • aprox. 1 kg fasole boabe
  • 0,5 kg ceapă
  • 0,5 kg morcovi
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

 Am pus fasolea la fiert în oala sub presiune. Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi morcovii. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, am tocat şi adăugat şi morcovii apoi am tocat fasolea şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sarepiper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Zacusca cu fasole

Postat de rocsi_1612

Zacusca cu fasole

Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 08:59
foarte buna
la 11.10.2011, 09:18
harnicuta ai fost eu din asta n-am facut,asa ca iau de la tine
la 11.10.2011, 09:34
e bună şi nu este grasă; da Claudia, de fel stau mult în bucătărie, dar de vreo 2 săptămâni zici că vine foametea la noi, gătesc non stop; reţetele le postez în limita timpului rămas
la 11.10.2011, 09:43
e o perioada aglomerata,dar incercam sa ne descurcam
cred ca am pus mai mult in camara de dragul lor,ca a fost tare bogata piata altfel nu cred ca reusim sa le consumam pe toate,nici macar daca vine foametea
sper ca nu ma aude Boc
la 11.10.2011, 09:48

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking