Zacusca de fasole si ciuperci

Postat de alinutzika in Zacusca
17 Sep 2011 | 13642 vizualizari
Zacusca de fasole si ciuperci

E prima data cand fac zacusca. Am mai facut eu, dar eram doar pe post de ajutor de bucatar, pe langa mama mea..:)) Acum, ca am bucataria mea, am vrut sa fac o zacusca pe placul meu, care sa imbine mai multe arome. Si a rezultat o zacusca delicioasa! V-o recomand cu drag! Va sfatuiesc insa sa respectati modul de preparare, daca vreti sa nu aveti probleme digestive, ca si dupa o zacusca obisnuita. Adoram zacusca, dar intotdeauna mi-era rau dupa ea, din cauza cepei prajite. Cumnata mea, Dana m-a invatat un mic truc foarte eficient. Asa ca acum, am fiert-o si abia apoi am prajit-o. Rezultatul? Nu schimba cu nimic gustul ei obisnuit, dar o face mai usoara pt stomac. Si inca o mica schimbare la zacusca obisnuita, e faptul ca am adaugat si morcovi in ea, dupa ce am gustat zacusca grozava a Alexandrei, viitoarea mea cumnata, care pusese si morcovi. Si ca ultima nota de schimbare adusa de mine, a fost faptul ca am adaugat si ciuperci. Sunt incantata de zacusca mea! Vreo 3 borcanele s-au mancat azi. Mi-au mai ramas 18 borcane de 400 g.

Ingrediente

  • 5 kg ardei si gogosari rosii
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg fasole
  • 1 kg morcovi
  • 4-5 ardei iuti
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 borcan 400g ciuperci
  • sare, piper, foi de dafin
  • 1/2 l ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert. Intre timp, se curata ceapa si se fierbe intreaga aproximativ 10 minute. Pana fierbe ceapa, curatam ardeii si gogosarii si ii tocam cu robotul, apoi tocam si ceapa fiarta si strecurata. Punem ardeii si ceapa la foc mic, sa fiarba putin in zeama lor. Tocam bine morcovii  si ii adaugam in oala. Amestecam bine. Cand zeama de pe ardei, ceapa si morcovi a scazut, adaugam uleiul. Mai lasam sa fiarba vreo 40-50 de minute, apoi adaugam fasolea fiarta si tocata si ciupercile. Dupa o jumatate de ora adaugam bulionul. Condimentam  cu sare, piper si o mana de foi de dafin. Lasam la fiert pana incepe sa iasa uleiul deasupra si ea incepe sa se ingroasa. Daca nu o fierbeti bine, s-ar putea sa vi se strice. Fierbinte, se toarna in borcane. Pe fundul unei oale largi asezam un prosop, punem borcanele si adaugam apa pana aproape  la marginea de sus a borcanelor. Lasam  pe foc mediu, aproximativ 40 de minute din momentul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Zacusca de ghebe

Postat de Ksenya

Zacusca de ghebe

Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape....

Citeste continuarea

Zacusca asortata de legume

Postat de merisor67

Zacusca asortata de legume

Coacem vinetele si ardeii, le curatam sub jet de apa rece si le lasam la scurs, dar nu aruncam zeama, mai ales pe cea de la ardei. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim cateva minute in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2011, 08:49
sa stii ca si eu ma gandeam sa le combin pe toate ,sa nu fac atatea portii
foarte fain ti-a iesit bravo,pentru prima ta zacusca
la 18.09.2011, 08:59
Ce culoare faina!!!
la 18.09.2011, 11:25
la 18.09.2011, 13:38
in combinatie cu fasole si ciuperci nu am incercat, dar cred ca e tare buna asa
la 18.09.2011, 13:38
foarte bine arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking