Zacuscă de ţelină

Postat de anomisana in Zacusca
10 Oct 2011 | 15078 vizualizari
Zacuscă de ţelină

Zacusca asta este preferata mea, dar eu am greşit şi am fiert ţelina. Pentru o aromă mai intensă, daţi ţelina pe răzătoare crudă, nu fiartă.

Ingrediente

  • 5 kg ardei kapia
  • 0,5 kg ceapă
  • 3 rădăcini de ţelină
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare 
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi ţelina. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, după care am tocat ţelina şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sarepiper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de ţelină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in...

Citeste continuarea

Zacusca asortata de legume

Postat de merisor67

Zacusca asortata de legume

Coacem vinetele si ardeii, le curatam sub jet de apa rece si le lasam la scurs, dar nu aruncam zeama, mai ales pe cea de la ardei. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim cateva minute in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 09:27
si noi am facut,dar cu telina cruda e o zacusca foarte buna
la 11.10.2011, 09:29
eu am avut o idee proasta sa fierb ţelina, căci tocmai aroma ei m-a atras la această zacuscă; anul ăsta am comis-o, dar la anul îmi voi aminti şi nu voi mai greşi
la 11.10.2011, 09:33
foarte adevarat,dar pana la urma din greseli invatam
dar cred ca si daca ai fiert-o ,are o textuta mai fina,iar gustul de telina e destul de intens ca sa se simta
la 11.10.2011, 09:43
place
la 11.10.2011, 10:14
buna idee FAC SI EU

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking