Zacusca din vinete si ardei kapia

Postat de medioto59 in Zacusca
7 Apr 2013 | 6957 vizualizari
Zacusca din vinete si ardei kapia

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • 600 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii.

Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se  mai racoresc si apoi trecem la operatiunea curatat...indepartam coaja, cotoarele si semintele. Vinetele se curata si ele si apoi se lasa la scurs.

Tocam vinetele ca pentru salata. Ardeii ii taiem fasiute sau cubulete cu ajutorul unui cutit.

Intr-o cratita mai inalta incalzim uleiul si adaugam ceapa taiata marunt.Este bine ca sub cratita sa punem o plita astfel incat sa prevenim lipirea.Lasam pana cand ceapa devine translucida apoi adaugam pe rand vinetele , ardeiul kapia si bulionul(eu am avut bulion facut  in casa).Amestecam  si lasam la foc potrivit.

Adaugm foile de dafin si cateva boabe de piper.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam  sa fiarba, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Luam de pe foc,  indepartam frunzele de dafin si turnam fierbinte in borcane curate si uscate .Borcanele  se capacesc  şi se fierb în baie de apă timp de 25 minute din momentul in care  începe să clocotească apa.Borcanele cu zacusca  se lasă să se răcească  în apa în care au fiert, apoi se aşează la loc uscat şi răcoros.

Daca facem o cantitate mai mica de zacusca pe care o consumam repede atunci repartizam  zacusca in borcane , lasam sa se raceasca ,le acoprim si le putem tine in frigider.

Se consuma rece ,pe paine calda sau prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole alba boabe

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2013, 15:24
uau..o reteta super si rapida zic eu..trebuie incercata
la 07.04.2013, 15:25
bun bun
la 07.04.2013, 15:28
delicioasa
la 07.04.2013, 15:41
bun
la 07.04.2013, 15:54
si eu fac la fel!e super delicioasa cu ardei kapia

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking