Ingrediente
- 3.5 kg vinete
- 4.5 kg ardei kapia + gogosari
- 600 g ceapa
- 500 g morcov
- 500 ml ulei
- sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare
Cum pregatesc eu zacusca de vinete:
1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)
2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.
3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati zacusca de vinete la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.
4. Puneti zacusca de vinete fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu zacusca de vinete cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|