Zacusca de vinete

Postat de rhapsody in Zacusca
12 Oct 2012 | 12281 vizualizari
Zacusca de vinete

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta de zacusca de vinete o fac de ani buni si tot familionul o indrageste, mai putin cel mic, caruia nu-i priesc conservele ;)

Ingrediente

  • 3.5 kg vinete
  • 4.5 kg ardei kapia + gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Cum pregatesc eu zacusca de vinete:

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)

2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.

3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati zacusca de vinete la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

4. Puneti zacusca de vinete fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu zacusca de vinete cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10  minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 08:46
buna zacusca
la 12.10.2012, 08:48
buna, buna ca m-au pus ai mai mari sa mai fac o tura
la 12.10.2012, 08:58
bunaaaaaaaa
la 12.10.2012, 09:17
O mare mare bunatate!
la 12.10.2012, 09:32
ia uite, nu stiam ca se pot toca la robot. eu le faceam cu razatoare, iar vinetele si ardeii ii tocam de mana.
super !

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking