Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
14 Ian 2019 | 2735 vizualizari
Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc

  De cand ma stiu aceasta zama de moare, ,[ zeama de varza acra ]traditionala in Ardeal  , o preparam imediat dupa sarbatorile de iarna . Este in acelasi timp consistenta, dar favorizeaza si digestia . Este de un real ajutor celor care au nevoie sa-si ,, limpezeasca gandurile "" :D dupa petrecerile de sfarsit de an !!!  .

Ingrediente

  • 500 gr carnat de casa condimentat si cu boia
  • 500 gr varza murata
  • 1,5 l moare -zeama de varza acra
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri orez
  • 1 iaurt mare grecesc
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

  1. Se aduce moare in casa si se pune la fiert .
  2. Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare .
  3. Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si gustul ] si se pune in aceiasi oala la fiert cu moarea si varza .
  4. Curatati si spalati legumele .
  5. Morcovul si pastarnacul se taie cubulete si ceapa se taie marunt.
  6. Legumele se calesc usor in ulei si se toarna 1 l apa . Fierbeti 15 minute .
  7. Cand legumele sunt aproape fierte se aduga si orezul .
  8. la sfarsit se toarna intr-o singura oala totul si se mai da un clocot .
  9. Gustati si puneti sare doar daca mai este nevoie .
  10. La servire se portioneaza carnatul , se adauga iaurt in farfurie si se da prospetime cu ardei iute rosu si codite de ceapa verde .

                              Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de panacris

Supa crema de morcovi

Varianta 1: Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2019, 23:40
Buuuun...mă înscriu!
la 14.01.2019, 23:49
Rodica , tu esti inscrisa din oficiu 0
la 14.01.2019, 23:53
buna buna
la 15.01.2019, 07:45
Foarte buna!
la 15.01.2019, 07:48
Bună tare!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking