Ingrediente
- 1,5 kg zmeura
- 800 g zahar
- 1 l alcool de 90 grade sau vodka ( fiecare ce are la indemana)
- 1 damigeana de sticla de 3 l
Mod de preparare
Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi de zmeura foarte mare si frumoasa. Am spalat bine damigeana, am pus zmeura in damigeana, apoi am turnat zaharul, am acoperit gatul damigenei cu un capac, nu trebuie pus dop cat sta la macerat, am depozitat damigeana in camara si am lasat la macerat cca 7 zile sau pana ce zaharul se topeste tot si zmeura isi lasa sirop. Dupa aceasta perioada se adauga alcoolul sau vodka si se mai lasa cel putin o luna pana e numai buna de baut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|