Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de legume
19 Ian 2019 | 3672 vizualizari
Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Ne plac tare mult gustarile acestea simple cu dovlecei sau zucchini si le preparam in orice anotimp. Crustele sunt diverse, fie din pesmet cu parmezan, fie din fulgi de porumb, sau doar din oua cu faina, iar de servit ii servim cu sosuri: de iaurt cu usturoi, de rosii, sau ca in cazul de fată de ardei iuti.

Ingrediente

  • 1 zucchini
  • sare
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 75-80 gr pesmet
  • 75-80 gr parmezan
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti
  • putin ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.

Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.

Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.

Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.

Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.

Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de RODIMUR

Mancare de ciuperci cu rosii

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2019, 14:06
tare buni sunt
la 19.01.2019, 14:18
Ce buni sunt preparati asa!
la 19.01.2019, 14:39
la 19.01.2019, 15:01
Cu dulceață de ardei iuți sunt tare buni!
la 19.01.2019, 15:35

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking