Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de legume
19 Ian 2019 | 3620 vizualizari
Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Ne plac tare mult gustarile acestea simple cu dovlecei sau zucchini si le preparam in orice anotimp. Crustele sunt diverse, fie din pesmet cu parmezan, fie din fulgi de porumb, sau doar din oua cu faina, iar de servit ii servim cu sosuri: de iaurt cu usturoi, de rosii, sau ca in cazul de fată de ardei iuti.

Ingrediente

  • 1 zucchini
  • sare
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 75-80 gr pesmet
  • 75-80 gr parmezan
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti
  • putin ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.

Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.

Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.

Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.

Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.

Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Salata de cartofi cu legume coapte

Postat de timea

Salata de cartofi cu legume coapte

Punem cartofii la fiert in coaja si adaugam putina sare in apa. Cand sunt fierti si raciti putin, ii curatam de coaja si ii feliem intr-un bol. Aduagam peste cartofi legumele feliate si...

Citeste continuarea

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2019, 14:06
tare buni sunt
la 19.01.2019, 14:18
Ce buni sunt preparati asa!
la 19.01.2019, 14:39
la 19.01.2019, 15:01
Cu dulceață de ardei iuți sunt tare buni!
la 19.01.2019, 15:35

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking