Ingrediente
- 1 zucchini
- sare
- 2 oua
- 100 gr faina
- 75-80 gr pesmet
- 75-80 gr parmezan
- 1 lingurita dulceata de ardei iuti
- putin ulei pentru prajit
Mod de preparare
Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.
Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.
Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.
Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.
Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.
Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.
Sunt buni atat calzi cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|