Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

Postat de merisor67 in Vita
23 Iun 2016 | 3218 vizualizari
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

Este prima dată când prepar zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, de fapt este prima dată când folosesc acești zucchini rotunzi și pot să spun ca i-am îndrăgit pe loc. Au un gust dulceag și se comportă foarte bine în timpul preparării, în sensul că rămân fermi, chiar daca sunt foarte pătrunși.  

Ingrediente

  • 4 zucchini rotunzi
  • 3 ardei roșii
  • 750 g carne tocată de vițel
  • 250 g bacon afumat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 120 g orez
  • 400 g pastă de roșii cu ardei
  • sare
  • piper
  • praf de ghimbir
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 foi dafin
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 3-4 fire mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1,5 l apă

Mod de preparare

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă.

Când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată peste ele, amestecăm intens, pentru câteva minute, apoi adăugăm și baconul afumat, tăiat în cuburi mici.

Asezonăm amestecul cu condimente, apoi adăugăm și orezul, le mai amestecăm de câteva ori, stingem focul și le lăsăm să se răcească ușor.

Tăiem câte un căpăcel de la zucchini, cel cu codița și le scobim interiorul, lăsându-le peretele de circa 1 cm grosime.

Tăiem câte un căpăcel și de la ardei și îndepărtăm nervurile și semințele.

Peste amestecul de carne cu legume și orez, răcit, adăugăm 2 ouă, 2 fire de mărar și două de pătrunjel, tocate mărunt, mai potrivim gustul cu sare și condimente, omogenizăm și umplem ardeii și zucchinii cu el.

Îi așezăm în vas, îi acoperim cu căpăcelele decupate, adăugăm și restul de amestec, dacă nu încape tot în ei, apoi completăm cu apă cât să fie totul acoperit și punem vasul pe foc.

Acoperim vasul și lăsăm preparatul să fiarbă la foc mediu, până când zucchinii sunt bine pătrunși.

Între timp, preparăm un sos din pasta de roșii și ardei, cu miezul de la zucchini trecut prin blender, usturoiul pisat și multe frunze de busuioc.

Adăugăm și 2 foi de dafin și picurăm din când în când, câte puțină zeamă din vas.

Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute și îl adăugăm în vasul cu zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, cu 15 minute înainte de stingerea focului.

Astfel, cu acest amestec se îngroașă și sosul din vas.

Potrivim gustul și cu puțin zahăr, asta opțional, dacă ne place sosul mai dulce.

După stingerea focului, adăugăm verdeața tocată mărunt.

Sunt chiar delicioși acești zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, se pot servi simpli sau cu smântână.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 10:38
ce buni trebuie sa fie!
la 23.06.2016, 10:47
la 23.06.2016, 11:06
Arata apetisant si sigur sunt foarte buniiii
la 23.06.2016, 11:22
arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi
la 23.06.2016, 11:47
deliciosi

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking