Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

Postat de gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri
5 Apr 2016 | 3740 vizualizari
Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

La noi in Romania nu am vazut astfel de dovlcei, cred ca nu exista, sunt tare practici si au iesit super buni. De cand i-am vazut m-am gandit sa ii umplu cu ton la cuptor, am vazut in mare cateva retete, dar i-am facut dupa capul meu :))

Ingrediente

  • 2 dovlecei rotunzi
  • 1 cutie mare de ton
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 rosie mica
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • piper/peperoncino/sare

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute.

Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.

Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.

Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.

Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...

Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de CameliaComan

Aperitiv omleta cu cascaval

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2016, 14:30
Super!
la 05.04.2016, 14:31
bun bun
la 05.04.2016, 14:31
multumesc geanina
la 05.04.2016, 14:32
multumesc vladimir
la 05.04.2016, 14:35
Super retetaa!! Cred ca merge facuta si cu zuccini normali ( lunguieti)!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking