Pentru aluat: Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi. Pentru crema de cocos: Batem albusurile spuma cu zahărul, adăugăm cocosul. întindem o foaie de aluat, punem crema de cocos și a doua foaie și...
Spaghete bolognese
In la 20 Iul 2016
Spaghete bolognese
Calim ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Punem carnea ,vinul și pasta de tomate și o lăsăm să fiarbă. Punem condimentele după gust. Pregătim spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata spaghetele punem deasupra sosul și...
Punem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina. Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam. Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul. Apoi adăugăm ciocolata, eu am luat două tablete de ciocolată simplă și le-am tăiat in cubulete. Le...
Tarta cu visine
In Dulciuri la 9 Iul 2016
Tarta cu visine
Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie. Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se pune in forma de copt alutul,se inteapa cu o furculita si se da...
Separăm albusurile de galbesnusuri. Batem albusurile cu zahărul si praful de sare până se întăresc ca o bezea. In alt bol amestecăm galbenusurile cu uleiul, esenţa de rom, coaja de lămâie și albusurile bătute spuma. Împărţim in două părţi...
Ouale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar ceapa se taie feliute subtiri. Se amesteca toate ingredientele,se condimenteaza dupa gust. Intr-o...
Salata de vara
In Salate la 22 Feb 2016
Salata  de vara
Frunzele de salata se spala bine sub jet de apa rece,se taie fasii sau se rupe bucati cu mana si se pun intr-un castron. Ceapa se taie feliute subtiri,iar rosiile se taie in patru. Se amesteca cu ulei,otet,sare si piper. Se serveste ca mic dejun sau garnitura
Aripiile se rup in doua,se clatesc bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Morcovii se taie rondele,ceapa se toaca marunt,pastarnacul se taie feliute iar telina se da pe razatoare.Legumele se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute dupa care se adauga in oala de supa. Dupa...
Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt,firele de ceapa verde taiate feliute subtiri si usturoiul strivit,cu ulei de masline. Se lasa cateva minute sa se caleasca bine si adaugam cutia...
Faina se pune intr-un castron inalt,se pune oul in mijloc,zaharul,apa minerala si se amesteca bine cu un tel. Se pun esentele si lapte cat cuprinde pentru a forma o compozitie mai groasa. Se pune o tigaie la incins,se prajesc clatitele pe ambele parti sis e scot pe o farfurie. Se unge...
Ceafa de porc la cuptor
In la 15 Feb 2016
Ceafa de porc la cuptor
Carnea se condimenteaza ,se pune intr-un castron,se stropeste cu ulei de masline si se pune vinul rosu.Se acopera si se lasa la marinat,la frigider pentru 12-24 ore. Intr-o tava punem bucatiile de carne,punem si sosul de la marinada si putina apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune...
Somonul se pune la fiert in vinul spumant cu putin cimbru si o ceapa taiata in doua. Cand somonul este fiert se scoate pe o farfurie. Separat se fierbe mazarea cu cealalta ceapa ramasa tocata marunt,dupa care se pune in blender impreuna cu 100 g unt,se mixeaza pana cand devine o pasta...
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se amesteca cu zaharul spuma, pe urma adaugam mascarpone. Albusurile se bat spuma separat cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Piscoturile se inmoaie in amestecul de cafea cu lichior. Se aseaza primul rand de...
Ardeii kapia se curata bine de seminte,se spala si se dau prin masina de tocat impreuna cu rosiile spalate. Morcovii,telina si patrunjelul se curata de coaja,se spala bine,se taie bucati mai mici si se dau prin masina de tocat,impreuna cu patrunjelul frunze si telina frunze. Se pun toate...
Pasta de gogosari
In Conserve la 23 Sep 2015
Pasta de gogosari
Gogosarii se spala bine sub jet de apa,se curata de samburi si se dau pe rand prin masina de tocat. Se pune sarea,se amesteca bine dupa care se adauga si conservantul,amestecand din nou. Se lasa 24 de ore,dupa care compozitia se pune in borcane curate,spalate si uscate. Se inchid bine...
Zacusca de vinete
In la 12 Sep 2015
Zacusca de vinete
Vinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama. Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o oala mare, se presara sare si se acopera cu un capac pana cand se fac toti pe gratar,se curata de...
Carnea de porc se taie bucati potrivite,iar ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru cateva minute,dupa care se adauga bucatile de carne. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc mic sa fiarba carnea. Dupa 30-40 minute se pun cartofii taiati cuburi,se pune sare si putin...
Pizza de casa
In la 28 Noi 2014
Pizza de casa
Drojdia se amesteca cu 3 linguri de apa,cu zaharul si 1 lingura de faina. Intr-un castron punem faina,in mijloc se pune maiaua de drojdie si se lasa acoperit 10 minute. Se adauga apa,uleiul,si se amesteca pana devine moale si elastic,nelipicios.Se lasa acoperit la crescut 30 minute. Pe...
Cozonac cu mac
In Dulciuri la 28 Noi 2014
Cozonac cu mac
Drojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut. Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt. Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand continuu,si se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in...
Placinta cu mure
In Dulciuri la 28 Noi 2014
Placinta cu mure
Se mixeaxa untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand ouale,sarea,coaja de lamaie rasa,faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se framanta compozitia pana devine un aluat uniform. Se adauga murele si se amesteca usor sa nu se sfarame. O tava...
Bombe
In Dulciuri la 5 Aug 2014
Bombe
Biscuitii se dau prin masina de tocat si se amesteca cu zaharul pudra, margarina (sa fie la temperatura camerei), cacao, romul si zaharul vanilat. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos. In mijlocul bilei se pot pune bomboane sau visine din visinata.
Snitele de pui
In la 5 Aug 2014
Snitele de pui
Ouale se amesteca bine cu putina sare si piper si faina cat cuprinde pentru a forma o pasta nu foarte groasa. Feliile de pui se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper si se trec prin compozitia formata. Intr-o tigaie se pune ulei,iar feliile de pui se pun pe rand. Se scot pe un...
Cartofii se pun la fiert in coaja,in apa cu sare.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie cand sunt reci,cuburi. Ceapa o taiem marunt,amestecam cu sare,ulei si otetul balsamic. Se amesteca ceapa cu cartofii,maslinele si se adauga oule fierte taiate cuburi. Se pun condimentele si se...
Clatite americane
In Dulciuri la 24 Iul 2014
Clatite americane
Intr-un bol se pun urmatoarele si se amesteca cu o lingura:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea. Separat se amesteca ouale,laptele batut si untul.Se toarna compozitia peste faina si amestecam cu un tel.Compozitia trebuie sa fie mai groasa. Intr-o tigaie incinsa punem putin...
Conopida se rupe in buchetele si se clateste bine in apa rece si se pune la fiert in apa cu sare cam 15 minute. O lasam la scurs si o pasam cu blenderul.Punem sare si piper,maioneza si usturoiul pisat.Se amesteca totul bine si se pune la rece jumatate de ora. Se serveste pe paine prajita
Mititeii se lasa in tava lor,iar deasupra se toarna berea,se lasa pentru 20 minute. Se pun pe gratar ,se prajesc pe ambele parti. Se servesc cu mustar
Pulpe de pui la gratar
In la 5 Iul 2013
Pulpe de pui la gratar
Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu ulei de masline si se adauga condimentele.Se lasa la marinat 2 ore in frigider dupa care se pun pe gratar. Se lasa pe ambele parti sa se faca. Se servesc calde
Salata de ardei copti
In Salate la 5 Iul 2013
Salata de ardei copti
Ardeii se coc pe gratar pe ambele parti,se scot intr-o cratita ,se pune sare si se acopera cu un capac.Se curata de coaja cat sunt inca calzi.Se pune sare,piper ulei si otet.
Fasolea se lasa in apa de seara pana dimineata. Ciolanul se pune la fiert pentru timp de 1 ora 1/2, pana se desprinde carnea de pe os. Cand la jumatatea timpului se adauga fasolea scursa de apa si zarzavatul. Se lasa la fiert la foc mic. Adaugam sare si piper si tarhonul taiat marunt cu 2 linguri...
Vinetele de pun la copt pe gratar.Se curata de coaja cat sunt inca calde.Zeama care si-o lasa vinetele nu se arunca(daca nu este prea multa).Se paseaza cu blenderul,se adauga ceapa tocata marunt,sare dupa gust si maioneza.Se amesteca bine si se da putin la frigider.
Afisate 1 - 30 din 31 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking