Somon si pastrav la cuptor
In la 14 Feb 2010
Somon si pastrav la cuptor
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul...
Prajitura delicioasa
In la 14 Feb 2010
Prajitura delicioasa
Blatul: Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie...
Tort cu afine de padure
In la 14 Feb 2010
Tort cu afine de padure
Blatul: Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de sus in jos.Se pune aluatul intr-o forma de tort(diametru 23) tapetata cu hartie...
Tort Fantezie-Tabla de sah
In la 14 Feb 2010
Tort Fantezie-Tabla de sah
Mod de preparare blaturi: Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand) Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine...
Tort capsuni
In la 14 Feb 2010
Tort capsuni
Blat: Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de...
Tort in 2 culori
In la 14 Feb 2010
Tort in 2 culori
Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece. Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fundul formei se aseaza biscutii...
Rasfat cu ciocolata
In la 13 Feb 2010
Rasfat cu ciocolata
Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire. Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza...
Tort Dobos
In la 13 Feb 2010
Tort Dobos
Mod de preparare blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, avanilia,coaja si zeama de lamaie, si zaharul,pana ce amestecul isi dubleaza volumul si devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul).Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina alternand cu...
Blatul: Se unge mai intai o tava de tort si se tapeteaza cu hartie pergament, cu diametrul de 23 cm.Apoi se preincalzeste cuptorul la 180gC. Intr-o craticioara se topeste ciocolata la bain marie.Apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga 1 lingura de...
Se taie pieptul de pui in bucatele,se pun intr-un caston uleiul de susan, sosul de rodii, sosul de soia si se adauga bucatelele de pui,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se lasa la macerat pentru 30 de minute. Intr-o tigaie Woc se pune uleiul de arahide si se lasa pe foc...
Pui Coin Vert
In la 13 Feb 2010
Pui Coin Vert
Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza; Se pun 2 linguri ulei(dupa preferinta)eu folosesc uleiul de arahide,apoi se aduga zeama de lamaie,sare si piper dupa gust sau delikat,apoi coriandrul pisat si apoi zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul. Pieptul...
Pui a la Kiev
In la 13 Feb 2010
Pui a la Kiev
pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata...
Cozonac cu nuca
In la 13 Feb 2010
Cozonac cu nuca
Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste maiaua astfel:se incalzeste restul de lapte,se adauga drojdia si 3 linguri de faina.Se omogenizeaza bine...
Tarta cu crema de vanilie
In la 12 Feb 2010
Tarta cu crema de vanilie
Pentru blat: Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora. Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza...
Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras...
Afisate 241 - 255 din 255 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking