Se spala bine carnea si se pune la fiert.Se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase. Se scoate carnea, se curata de oase apoi se taie bucatele si se aseaza in farfurii.
Se piseaza usturoiul , se adauga in apa in care a fiert carnea. Se adauga sare , piper dupa gust si cele 2 plicuri...
Coca: se dizolva zaharul in apa , se adauga uleiul. Se pune oul , coaja de lamaie , amoniacul stins in otet si faina. Se face o coca elastica . Se intinde si se ruleaza pe formele de rulouri. Se prajesc in ulei incins.
Crema: se pune pe foc laptele cu zaharul. Cand s-a topit zaharul se...
Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si se coc cateva minute la cuptorul...
Se pune in aparat apa, sarea, zaharul si uleiul. Se cerne faina , se pune peste apa iar deasupra se pune drojdia maruntita fara sa atinga apa. Se programeaza aparatul care anunta cand e gata. :)
Se dezoseasa pulpa de curcan si se taie in 5. Se taie cubulete cartofii si dovlecelul, ardeii si ceapa se taie fidelute, morcovii rondele. Se amesteca si se aseaza intr-o tava. Peste se pun bucatile de carne. Se condimenteaza , se pune uleiul de masline si se acopera cu folie de aluminiu. Se pune...
Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Se pune uleiul , esenta de vanilie si laptele pana se formeaza un aluat un pic mai gros decat cel de la chec. Se rade ciocolata si se amesteca cu aluatul lasand putin pentru a pune deasupra. Se pregatesc formele...
Se fierb macaroanele . Se rade branza sarata , se bat ouale. Dupa ce se scurg macaroanele fierte se adauga uleiul de masline , apoi se amesteca cu branza , ouale si smantana si zaharul vanilat. Se pun in tava si se baga la cuptorul incins la 180 grade, 35 min, pana se face un fel de crusta deasupra.
Se toaca marunt legumele si impreuna cu carnea tocata sarata si piperata se prajesc. Se bate pieptul de curcan . Se ia o felie , in mijloc se pune o lingura jumate de carne tocata , se ruleaza , apoi roata se pune o felie de pancetta si se leaga cu ata. Astfel facuta toata carnea se aseaza...
Se pune orezul la fiert. Se toaca marunt usturoiul si ceapa , se caleste un pic in uleiul de masline , apoi se adauga morcovul , ardeiul, dovlecelul tocat cubulete. Se pune apa cat sa acopere legumele . Intre timp se curata bine pestele si se taie in bucat ( am avut 6 pastravi mai micuti si le-am...
Se rad morcovii si telina , se toaca ardei si dovlecelul si se pun cu uleiul la calit vreo 2 minute. Apoi se toarna 4 lt apa, se adauga ceapa intreaga ( mie nu-mi place ceapa tocata in ciorbe ) , se adauga fasolea curatata spalata , se sareaza si apoi se lasa la fiert. Cand s-au fiert legumele se...
Am taiat ceapa fidelute , dovlecelul in 4 apoi l-am feliat si cu putin ulei de masline l-am pus la prajit. Am batut ouale am adaugat parmigiano , un pic de vegeta si patrunjelul tocat. Cand egumele au fost prajite a turnat peste ouale. Am lasat omleta sa se prajeasca pe o parte , apoi am intors-o...
Se lasa la dezghetat aluatul. Se dau pe razatoare morcovii, rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Usturoiul se caleste impreuna cu ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata. Cand este aproape prajita carnea se adauga morcovii rasi. Se condimenteaza cu sare, piper (eu am adaugat...
Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de...