Pizza cu pui si ciuperci
In la 7 Apr 2016
Pizza cu pui si ciuperci
Prima data se face aluatul. Eu am pus toate ingredientele in vasul mixerului , am lasat la procesat 6-7 minute dupa care am rasturnat aluatul intr-un bol curat uns cu putin ulei si l-am lasat la crescut o ora si jumatate.  Daca nu aveti mixer se framanta aluatul cu mana pana rezulta o coca...
Cartofii se curata de coaja, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata, intr-o tigaie pe care se aseaza un capac. Ouale se sareaza, se pipereaza si se bat usor cu o furculita. Se adauga cartofii peste oua si se amesteca bine. Se incing 2 linguri de ulei...
Reteta e foarte simpla. Se macina nuca si biscuitii la robot. Se amesteca cu restul ingredientelor. Eu am folosit portocala pentru ca o sa serveasca si copiii, dar puteti folosi ce arome doriti. ( si cu cafea sunt foarte bune) Se lasa amestecul la odihnit jumatate de ora, insa daca va...
In apa clocotita se adauga zaharul, sarea si faina. Se framanta un aluat moale si se lasa la odihnit 30 de minute. Rosiile se taie felii. Branza se amesteca cu sarea, usturoiul trecut prin presa si verdeata. Eu am pus patrunjel tocat, dar merge foarte bine si cu marar sau orice alta verdeata e...
Supa de legume cu ou
In la 18 Mai 2015
Supa de legume cu ou
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga telina taiata cuburi si se mai lasa 3-4 minute sa se soteze. Intre timp rosiile se cresteaza, se oparesc , se decojesc si se taie cubulete. Se adauga si rosiile in cratita alaturi de ceapa si telina apoi se toarna...
Friptura de vitel
In la 14 Apr 2015
Friptura de vitel
Carnea am spalat-o bine si am oparit-o cateva minute. Am incins ulei intr-o tigaie si am calit ceapa pana aceasta a devenit translucida. Am adaugat boiaua, carnea, sarea si piperul. Am acoperit tigaia cu un capac si am lasat-o sa se gateasca incet la foc domol. Din cand in cand amestecam si...
Prima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind 4 foi si se coc la cuptor aprox. 10 minute Se amesteca smantana cu nucile, zaharul si lamaia dupa...
Tobite
In Dulciuri la 10 Apr 2015
Tobite
Prima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza in bezeaua tare cu o spatula folosind miscari usoare. Cu un posh sau cu ajutorul a...
Migdalele se pun intr-un litru de apa si se lasa la hidratat peste noapte. A doua zi se pun in blender migdalele hidratate si cele 600 ml de apa. Se mixeaza aprox.1 minut. Laptele se trece intr-o sita deasa sau printr-un tifon pentru a obtine un lapte fin. Se adauga mierea si se amesteca...
Cum se prepara reteta Cum sa prepari acasa un Kebab delicios Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea...
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert suficient se paseaza cu putina apa in care au fiert si se adauga untul, telemeaua, sare si piper dupa gust.  Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida se adauga usturoiul tocat si el marunt,...
Covrigi cu susan
In la 31 Mar 2015
Covrigi cu susan
Din faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut. Am impartit aluatul in 9 parti egale si am modelat covrigii. Intre timp am pus 2 l de apa la fiert . Cand a inceput sa fiarba am adaugat...
Paste cu sos de soia
In Paste la 26 Mar 2015
Paste cu sos de soia
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida se adauga morcovul taiat cubulete si se caleste impreuna cu ceapa inca 1-2 minute. Peste ceapa si morcov se adauga soia, 2 cani de apa, foaia de dafin si se lasa la fiert 15-20 de minute. Inainte sa stingem...
Se fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit. Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se adauga ceapa tocata marunt, pasta de gogosari si cele 2 linguri cu apa. Se pune capacul si se inabusa...
Ghimbirata
In Vegan / Raw vegan la 12 Mar 2015
Ghimbirata
Ghimbirul si 200 ml de apa se blendeaza bine dupa care sucul obtinut se trece prin sita pentru a scapa de partea atoasa a ghimbirului. In sucul obtinut se adauga lamaia si mierea si amestecam bine pana se dizolva mierea. Adaugam si restul de apa si ghimbirata e gata. Foarte gustoasa!
Se amesteca toate ingredientele  si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale si fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt de dimensiunea tavii de la cuptor. Cu o rola de pizza se taie saratele de dimensiunea dorita. Prefer...
Ciupercile care le-am folosit eu erau fierte si apoi congelate, asa ca azi doar le-am dezghetat le-am stors bine si le-am maruntit putin in robot. Am trecut prin robot si ceapa impreuna cu usturoiul. Am amestecat toate ingredientele, am modelat chiftelute si le-am prajit in ulei pana s-au...
Salata de cartofi
In Salate la 6 Mar 2015
Salata de cartofi
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii taiem cubulete. Intre timp preparam maioneza din galbenus, ulei, mustar si putina sare. Amestecam cartofii cu maioneza si ceapa tocata marunt. Salata e...
 Soia se pune la fiert in apa cu sare( sau puteti pune in apa ierburile aromatice preferate) Orezul se spala si se pune si el la fiert. Cepele se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit impreuna cu cele doua linguri de ulei.  Soia, dupa ce a fiert se stoarce de...
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se adauga albusurilor. Rezulta o compozitie de consistenta potrivita. Se modeleaza carnaciori care se...
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine transparenta apoi se adauga morcovii si telina taiati in cubulete. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie legumele apoi se adauga lintea, apa si chimenul. Se lasa la fiert 20-25 min dupa care se pune si pasta de gogosari si cea de rosii. Se...
Pentru clatite: Se mixeaza ouale cu zaharul, sarea. Treptat se adauga laptele si faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase. La sfarsit se adauga uleiul si vanilia. Eu adaug ulei in compozitie, astfel nu mai e nevoie sa ung tigaia cu ulei, dupa ce coc fiecare clatita. Din aceasta cantitate...
Eu am facut de data asta portie dubla fata de cum fac de obicei. Am fost mai multi mancaciosi, si nu m-am riscat sa fac doar din 10 snitele;)) Erau sanse ca unii sa nu mai apuce la ele:D Pentru inceput snitelele se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta. Se fierb 15-20 de minute, dupa care...
Ciocolata de casa
In Dulciuri la 1 Feb 2012
Ciocolata de casa
Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine. Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu...
Prajitura "Albinita"
In la 31 Ian 2012
Prajitura
Pentru foi : Oul, zaharul, uleiul, mierea, bicarbonatul si 2 linguri de lapte, se pun intr-o cratita pe aragaz la foc mic. Se amesteca incontinuu pana compozitia se inchide la culoare.  Se ia de pe foc, se adauga celelalte 4 linguri de lapte rece, dupa care se incorporeaza treptat faina,...
Cornuri cu Finetti
In Dulciuri la 25 Ian 2012
Cornuri cu Finetti
Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu...
Se pune soia la inmuiat in apa, de seara pana dimineata. Se strecoara si se fierbe in apa in oala cu presiune, impreuna cu morcovul, patrunjelul, si sarea. Separat se caleste ceapa, in ulei si putina apa. Se ia ceapa de pe foc si se adauga boiaua ,ienibaharul si se amesteca bine. Dupa ce...
Macaroane cu sos italian
In Paste la 19 Ian 2012
Macaroane cu sos italian
Pastele se fierb in apa cu sare, 8-10 minute. Se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece. Intre timp se pregateste sosul. Acest sos l-am gasit in multe carti de bucate sub denumirea de "Sos italian". Asa ca demumirea asta o folosesc si eu. Se calesc cepele si usturoiul in 2...
Se pune intr-un castron mai mare margarina si praful de sare. Intr-un pahar de 150 ml, se pune drojdia cu o lingurita de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respectiv se completeaza cu  apa calduta, si se adauga peste margarina. Se presara faina si se framanta cu mana pana se...
Pentru inceput se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, si frisca se bate spuma tare. Dupa ce budinca s-a racit se amesteca cu frisca. Asta o sa fie crema. Simplu, nu? Em am ansamblat prajitura intr-o tava cu pereti detasabili, pentru ca se scoate mult mai usor.  Asadar...
Afisate 1 - 30 din 34 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking