Se pun legumele la fiert cam 15 minute, se pun in strecuratoare la scurs, apoi se amesteca cu un ou, sare si piper. Se pun in forme de briose pe hartie de copt si se dau la cuptor 15 minute. Se orneaza cu crema de branza facuta astfel: branza se amesteca cu sare, boia si marar.
Pieptul de pui...
Spaghetele se pun la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand s-au fiert se trec pe sub jet de apa rece si se lasa cateva minute la scurs(5 min).
Telemeaua se rade.
Se pune la topit untul , se adauga spaghetele si branza si se omogenizeaza, se lasa 5 min la foc mic.
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min).
Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...
Se pune margarina si ciocolata intr-o cratita la topit, cand s-au topit s ia 3-4 linguri pentru glazurare.
Se bat ouale intr-un castron cu zaharul , pana cand se topeste zaharul, se adauga putin cate putin uleiul. Se adauga amestecul de margarina si ciocolata, se omogenizeaza si se adauga...
Se amesteca dulceata cu zaharul, uleiul , bicarbonatul , scortisoara si laptele.
La final se adauga faina pana devine o compozitie nici prea tare nici prea moale , care se toana in tava pe hartie de copt.
Se pune in cuptorul preincalzit (foc mediu) cam 30 -40 min
Fasolea se pune la fiert cu apa, mie mi-a luat 2 ore jumate pana a fiert :). Cand s-a fiert se strecoara de apa si se mixeaza bine, se condimenteaza cu sare si piper.
Sosul:
se pun intr-o tigaie 2 linguri ulei, carnatii taiati bucati si se lasa cateva minute la rumenit, apoi se adauga...
Conopida, gulia si morcovul se pun la fiert cam 20 minute, dupa ce s-au fiert se scot in strecuratoare la racit. Conopida se desface buchetele, morcovul si gulia se taie cubulete.
Se toaca ceapa, se pune in cratita cu legumele fierte si adaugam si castravetele taiat felii, se pun 2 polonice de...
Varza se curata de cotor si se pune la oparit cam 20 minute . Cartoful se fierbe.
Dupa ce este varza fiarta se lasa la racit si se toaca, se toaca si ceapa rosie si se amesteca cu varza intr-un castron.
Cartoful se mixeaza bine ca la pireu, se adauga mustarul si uleiul cate un pic...
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans.
Se pun pe tigaia grill incinsa.
Cateii de usturoi se piseaza , se condimenteaza cu sare si se adauga iaurtul.
Castravetii se curata si se taie felii, ceapa se toaca. Se pun la fiert cu 150-200 ml apa . Se lasa sa fiarba pana se inmoaie castravetii(20 min), se condimenteaza cu sare, piper, marar, patrunjel , se mai lasa 5 min , iar apoi se adauga zeama de lamaie si se stinge focul.
Soia se fierbe dupa iinstructiunile de pe ambalaj, se pune la scurs.
Se toaca ceapa si ardeii si se pun in tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc la foc mic cu capac , apoi se adauga soia si se condimenteaza, cu sare , piper, cimbru si oregano, se mai lasa 5 min sa se...
Ficatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min.
Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min.
Ganache:
Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se lasa la racit . Se da la frigider 30 min apoi se bate cu mixerul, spuma.
In frisca cealalta se pune...
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet .
Branza de amesteca cu zaharul, esenta de vanilie , samantana si ouale , la final se adauga fructele goji.
Dupa ce sunt fierte spaghetele , se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs cateva min, apoi se amesteca bine cu...
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.
La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...
Se pun ouale la fiert (10-15 minute), sa fie tari. Pieptul de pui se pune si el la fiert tot cam 15 minute.
Ouale se curata, se taie in doua. Galbenusurile se amesteca cu branza, cu pieptul de pui tocat, se adauga si iaurt cat sa devina ca o pasta, se condimenteaza cu sare si se umplu...
Varza se toaca , se freaca cu sare si se lasa 10 minute.
Se toaca ceapa si ardeiul, se spala inimile si pipotele.
Se pun in cratita varza, ceapa, ardeiul, inimile si pipotele, dupa care se pune apa cat sa le acopere. Se dau in clocot la foc mare, se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare...
Cartofii se curata, se taie rondele si se spala.Carnatul se taie felii, iar kaiserul se taie bucati.
Tava de yenna se unge cu unt. Se pune un rand de cartofi, se condimenteaza cu sare, boia, piper, se pune un rand de carnati , apoi unul de cartofi se condimenteaza, se pune kaiserul si la final...
Se toaca ceapa, morcovul, ardeiul. Se pun intr-o cratita , se adauga cuburile de soia, apa si bulionul si se lasa la fiert cam 30 min. Se condimenteaza cu sare si oregano si se mai lasa 5-10 min.
Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa.
Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaua.
Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu...
Ciupercile se curata si se taie fasii, ceapa se toaca si se pun la fiert cu apa cam 20-30 min, la foc mediu.
Cand sunt fierte, se adauga faina dizolvata in lapte. Se condimenteaza cu sare si patrunjel si se mai lasa 5-10 min.
Carnea tocata se amesteca cu 2 catei de usturoi pisati, sare , piper, se uda mana, se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie gril.
Se pune apa la clocotit, se curata rosiile de cotor. Cand apa da in clocot se pun rosiile si se lasa 3-4 min.Apoi se scot si se pun in apa rece, se lasa 3 min,...
Dovlecelul, ceapa, ardeiul se curtata, se spala , se toaca cubulete.Fasolea verde se spala.
Se pun toate intr-o cratita la fiert cu apa, cam 30 min . Cand sunt fierte se condimenteaza cu sare piper, patrunjel si se mai lasa inca 10 min pe foc.
Ghebele si ceapa se toaca marunt , se pun la fiert in putina apa (cat sa le acopere).
Cand sunt gata se scurg de apa , se amesteca cu branza si doua oua, se condimenteaza cu sare , piper si patrunjel.
Compozitia se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor vreo 30 min la foc...
BLATUL
Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao,...
Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea, apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam.
Intr-un castron punem 2 linguri de zahar...
Telina se curata si se taie bucati si se pune la fiert cu apa. Cand este fiarta se scurge de apa si se face pireu cu blender-ul, se adauga sare si marar .
Ciupercile se taie felii, ardeiul rosu si ceapa verde se toaca, se pun in cratita si se pun la fiert cu 200 ml apa. Se lasa sa scada si se...
BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la...
Intr-un castron, se freaca usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si otetul, ca la maioneza.
Se spala vanata si ardeii, se sterg cu un servet, se taie vanata felii si se coace pe grill-ul incins. Ardeii se coc, se curata si se taie felii.
Se unge fiecare felie...