Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj , apoi se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa, varza se toaca si se pun la calit in ulei alaturi de celelelte legume, la foc mic cu capac, cam 20 minute, timp in care se mai si amesteca sa nu se arda. Se...
Se lasa legumele la dezghetat. Ceapa si varza se toaca. Se pune o lingura de ulei de masline se pune ceapa tocata, varza si legumele la calit la foc mic si acoperite cam 20 min, se adauga sosul de soia si se condimenteaza cu sare si piper , se mai lasa cateva minute ca sa se intrepatrunda...
Legumele se lasa la dezghetat . Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
Pizza cu sunca si salam
In Pizza la 15 Apr 2013
Pizza cu sunca si salam
ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pun drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
BLAT: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...
Apa se pune la fiert cu otetul, varza se curata de cotor si se pune la oparit. can frunzele incep sa se inmoaie le desfacem de pe capatana de varza. Pleurotusul si granulele d soia se pun la fiert( conform intructiunilor de pe ambalaj) , cand sunt fierte se pun la scurs si la racit....
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Gogosi a la mama
In la 12 Apr 2013
Gogosi a la mama
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min. Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita ,...
Ridichea se curata si se taie felii, ceapa si ardeiul se toaca, se pun intr-o cratita, se pune apa cat sa le acopere si se lasa la fiert pana scade apa si se inmoaie ridichea. La final se condimenteaza cu sare si patrunjel.
Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...
Snitelele de soia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in trecuratoare la scurs, se mai storc inca o data in mana bine bine, se condimenteaza, se dau prin faina si prin ouale batute cu sare. Se pun la prajit
Se lasa la dezghetat fasolea iar apoi se pune la fiert cu un cartof curatat. Cand sunt fierte se lasa la scurs si la racit. Fasolea verde se mixeaza cu blenderul , se adauga usturoiul tocat si sarea. Maioneza: se mixeaza catroful bine bine , se adauga o mustarul si uleiul ca la maioneza...
Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi  fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .
Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita. Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii. Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...
Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc) Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...
Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...
Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga. Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...
Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!
Salata de ton
In Salate la 6 Apr 2013
Salata de ton
Conserva se scurge bine, se pune in castron. Branza se taie cubulete, ceapa se toaca, ridichea se taie felii subtiri, se pun in castron peste ton, se condimenteaza cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie
Pui umplut cu legume
In la 6 Apr 2013
Pui umplut cu legume
Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza. Puiul se spala bine, se sterge cu un servet . Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia. Se curata...
Ciupercile se curata de coaja si se pun la fiert pana se inmoaie putin(20 min), se scurg de apa, se lasa sa se racoreasca si se toaca mai mare. Intre timp se face grisul cu lapte , se pune laptele la fiert cu grisul , se amesteca pana incepe sa se ingroase si se ia de pe foc.(se lasa sa fie...
Varza, ciupercile si telina se pun la fiert. Dupa ce au fiert varza si ciupercile se toaca si se pun in castron, se adauga si ceapa verde tocata. MAIONEZA :Telina fiarta bine se piseaza cu blender-ul, se adauga mustarul, si uleiul si se omogenizeaza. Apoi se amesteca cu varza si ciupercile si...
Granulele de soia se pun la fiert pana se inmoaie (20 min), Se pun in strecuratoare la stors. Se mai storc o data in mana si se pun intr-un castron, peste se adauga ceapa si ardeiul tocate si se mixeaza cu blenderul , se condimenteaza cu sare si piper.
Chiftele de pui
In la 4 Apr 2013
Chiftele de pui
Carnea tocata se pune intr-un castron,  paine se pune la inmuiat. Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza. Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit
Paine cu cartofi
In la 4 Apr 2013
Paine cu cartofi
Se pune cartoful la fiert, cand este fiert se piseaza bine si se pune sare. Intr-un castron  punem faina si drojdia si se omogenizeaza bine.. Se adauga cartoful si se adauga apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat potrivit. La final se framanta bine bine cu uleiul. Se...
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...
Afisate 331 - 360 din 435 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking