Lemon Curd
In Dulciuri la 29 Noi 2012
Lemon Curd
Spalam si stergem bine lamaile. Intr-un vas punem ouale, zaharul, coaja rasa de la lamai, esenta de vanilie si se mixeaza totul foarte bine. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua, si se mixeaza inca putin. Se pune amestecul la fiert pe baie de aburi,...
Intr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam peste compozitia lichida impreuna cu esenta de portocale si sofranul. Intr-un bol punem 5 linguri din...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se calesc in cateva linguri de ulei, apoi se adauga catrofii. Se mai calesc putin impreuna, apoi se "stinge" totul cu pasta de rosii si apa atat cat este necesar. Se...
Paine de casa cu cartofi
In la 27 Noi 2012
Paine de casa cu cartofi
Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare. Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute. Cernem faina cu sarea peste cartofi. Punem apoi drojdia dospita peste faina, adaugam uleiul,apoi framantam cu apa calduta pana cand aluatul devine...
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem apoi la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp amestecam intr-un bol pudra de usturoi cu boiaua dulce de ardei si sarea. Dupa ce cartofii...
Mac&Cheese
In Paste la 26 Noi 2012
Mac&Cheese
Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert. Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba. Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Topim untul intr-o cratita micuta....
Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua: Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute. Intr-un vas...
Varza o taiem marunt, sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare, apoi o ameastecam sa intre sare in ea, apoi o stoarcem bine de apa lasata. Punem varza la calit in uleiul incins. O lasam timp de aproximativ 20 de minute sa...
Prima data ne ocupam de piureul de cartofi. Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici. Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac. Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei. Ne ocupam apoi de carnita. Punem uleiul la...
Aluat: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta...
Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem apoi faina cernuta cu praful...
Aluat: Cernem faina in vasul in care framantam aluatul. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana...
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale. Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata). Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu...
Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Painici cu ciocolata
In Dulciuri la 12 Noi 2012
Painici cu ciocolata
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In mijloc punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putin lapte caldut si amestecam. Lasam 15 minute sa creasca drojdia. Punem apoi untul moale, si incepem sa turnam incet laptele caldut si sa framantam pana obtinem un...
Ciorbita de pui cu legume
In la 8 Noi 2012
Ciorbita de pui cu legume
Pregatim o oala medie cu apa si sare, apoi o punem pe aragaz sa dea in clocot. Intre timp, spalam bine carnea si o taiem cubulete. Pana da intr-un clocot carnea, pregatim legumele: taiem cubulete mici morcovul,cartofii, ardeiul si ceapa. Intre timp, avem mare grija sa spumam carnea....
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie. Faramitam totul cu degetele pana devine...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt....
Ceapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita. Usturoiul ii curatam si il tocam marunt. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam ardeiul, si lasam sa se caleasca inca 5 minute impreuna. Adagam apoi sunculita, lasam sa se...
Chec cu arome de toamna
In la 3 Noi 2012
Chec cu arome de toamna
Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine. Adaugam apoi uleiul si laptele. Faina cernuta...
Panna Cotta Caramel
In Dulciuri la 2 Noi 2012
Panna Cotta Caramel
Panna Cotta: Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba! Luam vasul de pe foc,...
Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt...
Cernem faina intr-un vas impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul. Topim untul apoi il lasam la racit. Dupa ce untul s-a racit il amestecam cu oul batut si laptele, apoi turnam compozitia lichida, putin cate putin peste zahar si faina. Nu amestecam prea mult pentru ca riscam ca...
Aluatul: Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul. Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa). Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini. Umplutura: Branzica se...
Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai...
Sandvis "Iepuras"
In Sandvisuri la 27 Oct 2012
Sandvis
Din feliile de paine, decupam cu ajutorul unui pahar un cerc mai mare, apoi cu alta forma 2 cerculete mai mici. Urechiusele le decupam cu ajutorul unu cutit. Prajim apoi feliutele de paine intr-o tigaie de teflon (fara ulei in ea), pe o parte si pe cealalta. Dintr-o bucata de ardei...
Sandvis "Sah"
In Sandvisuri la 27 Oct 2012
Sandvis
Decupam felia de paine fie dreptunghiulara, fie patrata. O ungem apoi cu crema de branza. Feliuta de parizel o taiem in patratele mici. Ardeiul si rondelele de morcov le decupam in ceculete mici. Peste felia de paine cu crema de branza asezam patratelele de parizel (patratica, spatiu...
Sandvis "Soricel"
In Sandvisuri la 27 Oct 2012
Sandvis
Decupam cu ajutorul unui pahar, un cerculet pe care il prajim apoi intr-o tigaie pe o parte si pe cealalta. Asezam peste feliuta de paine triunghiul de branza. Decupam apoi din ardei 2 cerculete pentru urechiuse, si taiem o fasiuta subtirica pentru codita. Din maslina decupam un oval...
Chec "Ochi de pisica"
In la 25 Oct 2012
Chec
Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o...
Sandvis "Cravata"
In Sandvisuri la 25 Oct 2012
Sandvis
Feliile de paine le decupam ca in imagini. Dupa ce le-am decupat le ungem cu branzica. Spalam ardeiul si rosia, apoi le taiem feliute. Punem un strat de rosie peste painica cu branza, apoi un strat de ardei. Procedam la fel si cu bucatica mai mica. Se aranjeaza astfel: se pune...
Afisate 331 - 360 din 475 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking