Tort cu crema de vanilie
In la 9 Feb 2013
Tort cu crema de vanilie
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa. Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand...
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intre timp taiem varza marunt ca pentru salata si o punem peste ceapa. Mai amestecam din cand in cand. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam boiaua dulce de ardei, si lasam pana cand varza se inmoaie bine. Se serveste calda!...
Intr-o cratita punem putin ulei la incins, apoi adaugam orezul, putin sofran si amestecam astfel incat orezul sa capete culoarea galbena. Lasam 5 minute la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde de cratita. Peste orez punem legumele congelate, asezonam cu sare si piper,...
Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider. A doua zi coacem foile si le lasam la racit. Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie. Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat...
Tort cu crema de zahar ars
In la 1 Feb 2013
Tort cu crema de zahar ars
In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pentru crema de zahar...
Apple Crumble
In la 31 Ian 2013
Apple Crumble
Pentru Crumble : punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele. Curatam mere de coaja si le taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul. Le lasam...
Guacamole
In Salate la 31 Ian 2013
Guacamole
Curatam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la avocado se pune intr-un bol, si se paseaza bine, bine cu o furculita, apoi se pune ceapa si rosia, zeama...
Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Ceapa si pieptul de pui, fiert in prealabil se toaca marunt. Ciupercutele se pun la scurs, apoi se toaca si ele marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa....
Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit in putin ulei. Spalam ardeiul, il taiem fasiute, il adaugam peste ceapa calita, presaram putina sare si piper, si lasam sa se inmoaie bine, apoi dam la o parte si lasam umplutura pentru rulada sa se raceasca. Taiem pieptul de pui in...
Punem la fiert pastranacul, morcovul si telina. Dupa ce s-au fiert legumele, le punem in vasul de la blender si le pasam. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins si adaugam ceapa. Adaugam putina sare si lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam...
Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom. Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli. Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se...
Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia. Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava dreptunghiulara de...
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...
Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita. Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor. Dam crema la rece pentru 1-2 ore. Blat: separam albusurile...
Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare. Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand...
Islere cu crema de vanilie
In la 27 Dec 2012
Islere cu crema de vanilie
Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia. Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult. Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale. Pe masa...
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza. Turnam aluatul in tava (25/35 cm)...
Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un aluat omogen. Punem compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm. Coacem...
Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Dovleac copt
In Mancaruri de post la 15 Dec 2012
Dovleac copt
Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime, apoi in doua. Punem bucatiile de dovleac intr-o tava, presaram peste ele putin zahar, apoi le dam la cuptorul incins. Le lasam in cuptor pana devin moi, si putin caramelizate de...
Gogosi berlineze
In Dulciuri la 13 Dec 2012
Gogosi berlineze
Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam foarte bine cu un tel. La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine...
Chec "Zebra" (2)
In la 12 Dec 2012
Chec
Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune peste faina, se amesteca, dupa care se adauga peste compozitia precedenta, amestecand bine cu telul...
Intr-un bol mai mare punem laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos si untul. Amestecam foarte bine, apoi adaugam smantana si omogenizam. Ne va rezulta o compozitie moale, pe care o punem in frigider pentru 30 de minute. Dupa ce s-a intarit compozitia, formam bomboanele, apoi le dam la...
Aluatul se lasa la decongelat. Intre timp punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu o lingurita de esenta de portocale. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale si ouale, apoi o lasam de-o parte. Intindem foaia de aluat, apoi branza dulce peste si la final...
Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta. Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este...
Ficateii de pui ii curatam si ii spalam foarte bine. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Cand acesta s-a incins, adaugam ceapa si o lasam la calit aproximativ 2 minute. Adaugam apoi o cana de apa, bulionul, pasta de ardei si frunza de...
Alba ca zapada
In la 2 Dec 2012
Alba ca zapada
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam. Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat...
Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui, fara os si fara piele, il spalam bine, apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi punem ceapa la calit. Dupa ce s-a calit o scurgem de ulei si o punem intr-un vas. In acelasi ulei punem...
Kinder Milch Schnitte
In la 1 Dec 2012
Kinder Milch Schnitte
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul, apoi se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele, uleiul si mierea....
Negresa cu sos de vin
In la 30 Noi 2012
Negresa cu sos de vin
Amestecam faina cu praful de copt si sarea. Topim apoi ciocolata cu untul pe baie de aburi. Luam vasul de pe foc si dupa ce sa racorit putin, incepem sa adaugam zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Apoi adaugam in ploaie faina, amestecand mereu pana...
Afisate 301 - 330 din 475 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking