Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul. Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea,...
Paleuri cu stafide
In la 7 Apr 2010
Paleuri cu stafide
Se mixeaza bine margarina cu zaharul, se adauga cate un ou intreg, se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa, se adauga stafidele spalate in prealabil (eu nu le-am pus inmuiate) si faina. Se amesteca cu lingura compozitia. Se unge o tava, se aseaza la distanta, cu lingurita,...
Gogosele a la Antzuka
In la 25 Mar 2010
Gogosele a la Antzuka
Batem ouale cu mixerul bine, adaugam zaharul, uleiul, bicarbonatul sau praful de copt si sana sau iaurtul. Dupa aceea adaugam faina si amestecam, trebuie sa iasa ca aluatul de gogosi facute cu drojdie. Lasam aluatul sa se odihneasca putin. Dupa aceea formam cu mana cerculete mici pe care le...
Blatul : se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutorul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin...
Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc. Se ung cu margarina topita si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se...
Intr-un vas se bate untul crema. Se incorporeaza zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga ouale si se mai bate pana la incorporarea lor. Se adauga faina, praful de copt si coaja de lamaie sau portocala si se framanta cu mana doar cat sa se poata forma o minge din aluat, sa se...
Chec economic
In la 15 Mar 2010
Chec economic
- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie, - se adauga laptele si uleiul, se amesteca, - faina cu praful de copt si se amesteca. Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina,...
Cornulete fragede de post
In la 15 Mar 2010
Cornulete fragede de post
Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat). Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de...
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa...
Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in...
Afisate 1 - 10 din 10 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking