Spanacul oparit se caleste impreuna cu ceapa,apoi cand acesta este aproape rece se amesteca cu branza si ouale batute.
Foaia : uleiul se amesteca cu laptele si cu zaharul,praful de copt se amesteca cu faina si cu un praf de sare apoi se adauga peste amestecul lichid. Aluatul se imparte...
BLAT:
-albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea)
-galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta)
-pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt la 150 gr pt 30-40 minute
CREMA:
-2 cani de lapte impreuna cu 1 cana...
-albusurile se bat spuma (ca pt bezea)
-zaharul si apa se pun la fiert la foc mic si at cand zaharul sa topit se toarna peste albusuri
-praful de copt se amesteca cu galbenusurile si cu cele 8 lg de ulei
-albusurile se incorporeaza cu galbenusurile si cu faina (cernuta)
-visinele...
-PESTELE l-am uns cu unt i-am dat sare si l-am stropit cu zeama de lamaie,apoi l-am pus pe gratar
-SALATA:spanac,avocado,ceapa rosie,sare, ulei masline , a rezultat o salata delicioasa
-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina
-praful de copt l-am amestecat cu faina
-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)
-optional se mai...
-morcovul si cartoful se pun la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga brocoli si dovlecelul
-separat se oparesc ciupercutele cu putina sare
Sosul Bechamel:
-se topeste untul apoi se adauga faina si se amesteca bine cu telul,se lasa aproximativ 5 min sa se caleasca...
Ceapa,usturoiul si ciupercutele le-am calit in unt cu putina sare si piper.
Separat pieptul de curcan l-am pus la fiert in apa cu putina sare.
Cand ceapa si ciupercile s-au inmuiat le-am stins cu supa de la pieptul de curcan si am pus si carnea.
Am adaugat smantana si o lingurita de...
Pestele l-am uns cu unt si zeama de lamaie pe ambele parti,i-am dat sare apoi l-am tinut pe gratar cca 15-20 minute ( am folosit gratarul pentru aragaz cu capac)
Morcovii si cartofii i-am fiert in apa cu unt si sare ,cu 5 min inainte de a fii gata am adaugat si brocoli
ALUAT
-separam albusurile de galbenusuri
-mixam albusurile cu sarea si zaharul (ca pentru bezele)
-galbenusurile se amesteca cu uleiul (maioneza) apoi adaugam treptat apa
-galbenusurile se toarna peste albusuri odata cu faina cernuta si se omogenizeaza
-amestecul astfel format se...
-se caleste foarte putin ceapa,apoi se adauga sare,piper,bulionul si apa
-se lasa la fiert cu capac aproximativ 10 min dupa care se adauga restul legumelor taiate rondele mari
-cand sunt aproape fierte se adauga mararul si patrunjelul
-se pregateste un sos din pasta de tomate,vin,cola,apa,sare si piper
-se portioneaza carnea si se aseaza intr-un vas
-se acopera cu sos apoi se adauga ceapa,morcovul si portocala taiate rondele
-se pune capac si se baga la cuptor pentru 120 minute la 200 grade