1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu...
Tiramisu reţeta adaptata Mai intai punem la fiert laptele amestecat cu zahar, pentru a obtine crema. Intre timp, piscoturile le trecem cu rapiditate prin zeama de la un compot (cocktail de fructe). Trebuie sa avem grija ca piscoturile sa nu se inmoaie foarte mult, pentru ca ele isi vor...
In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul astfel obtinut se unge cu putin ulei de masline, se acop[era cu o...
1.Se face un blat de pandispan, astfel: se bat albusurile cu zahar , apoi se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamaie rasa, alternand cu galbenusurile. Compozitia se aseaza intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu...
Vin fiert
In la 31 Oct 2010
Vin fiert
Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, scortisoara , cuisoarele si celelate mirodenii....
1. Varza se pune la desarat , intr-un vas incapator, acoperita cu apa rece; se lasa asa cca 3-4 ore, iar daca este nevoie se schimba si apa.   2.Pentru amestecul de carne, eu procedez in felul urmator: intai calesc intr-o lingura de ulei o ceapa taiata cubulete mici,un ardei si un...
Napolitane cu crema caramel
In la 28 Oct 2010
Napolitane cu crema caramel
Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet...
1. se curata macroul de oase si de pielita, apoi intr-un bol incapator se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. 2. Se curata de coaja cartofii fierti in prealabil si se dau prin razatoarea mare; se amesteca apoi cu carnea de peste. 3. mixul rezultat se asezoneaza cu sare si piper; se...
Salam de biscuiti reteta 1. Mai intai sfaram biscuitii ( eu m-am ajutat de ciocanelul de snitele, in sensul ca intr-o punguta am pus o parte din biscuiti, apoi le-am tras o mama de bataie zdravana...:) ...si tot asa pana terminam intreaga cantitate de biscuiti. punem apoi totul intr-un bol...
Placinta cu mere
In la 23 Oct 2010
Placinta cu mere
1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta. 2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in...
PREPARARE: 1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se arunca din nou apa si se umple oala cu apa ( fiarta in paralel, in alta oala). 2. Cand fasolea...
Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura diferenta ar consta in cele 8 linguri de apa (care face aluatul mai pufos si il ajuta sa creasca la copt- si, ca atare am putea renunta la praful de copt ). Cum procedam : 1. Separam...
1. Punem pastele la fiert in apa clocotita ( cf. timpului precizat pe pachet). 2. Intre timp, punem la foc  mic , intr-o tigaie, smantana ; amestecam in continuu, pentru a nu se lipi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugam si branza gorgonzola, faramitata. In acest sos de smantana utem...
1. Se pune ceapa intr-un castron cu o lingura de otet; se amesteca si se lasa la marinat. 2. Painea bagheta se taie in felii potrivite, se presara cu ulei de masline si se da la cuptor ptr cca 10 min, pana cand se rumenesc. Se presara parmezan si se da la cuptor ptr alte cateva minute....
1. Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare; cand coaja incepe sa crape usor se arunca apa si se curata cartofii cat sunt calzi; se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se aseaza intr-un vas incapator. 2. Se curata sprotul afumat, se rupe in bucati si se amesteca peste cartofi; la fel se...
Prajitura cu pere
In la 15 Oct 2010
Prajitura cu pere
Deci treaba e cat se poate de simpla....am taiat perele in longitudinal, le-am calit cu zahar si unt...apoi le-am asezat frumos intr-o tava...peste ele am turnat un blat simplu de pandispan ( 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt, esenta vanilie ).. prajitura abia scoasa din...
Briose in joaca...:)
In la 14 Oct 2010
Briose in joaca...:)
Amestecul cu oua se toarna peste cel cu faina, se amesteca bine, se pune in forma de briose (umplem 2/3 din forma) la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru aproximativ 30-35 minute. delicioase! dupa preferinta, putem adauga in aluat fulgi de ciocolata, nuci taiate marunt, stafide, etc... )
Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte. Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa. Se framanta rapid ingredientele, pana...
Tarta cu fructe/ Minitarte
In la 12 Oct 2010
Tarta cu fructe/ Minitarte
PREPARARE: 1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ). 2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia...
Tort cu mere
In la 11 Oct 2010
Tort cu mere
1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa. 2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si  se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se...
Salata Waldorf
In Salate la 10 Oct 2010
Salata  Waldorf
Se spala salata cu apa rece, se scurge apoi de apa si se rupe in fasii , intr-un castron; se zdrobeste miezul de nuci , mai mare si se pune peste frunzele de salata; telina la randul sau se curata si se taie bastonase , apoi se pune peste ingredientele din castron. Merele spalate si curatate in...
1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora. 2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si...
Rulada ciocolatoasa
In la 7 Oct 2010
Rulada ciocolatoasa
ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai  intai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza. Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se...
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic....
Salata bulgareasca
In Salate la 4 Oct 2010
Salata bulgareasca
se pune oul la fiert, iar intre timp  taiem legumele, radem branza mozzarella si feliem sunca presata; se pune totul intr-un bol incapator, apoi se adauga peste si maslinele si oul taiat in felii potrivite! nimic mai simplu :) asezonam cu o lingura de ulei masline, zeama de la o lamaie si...
Briose vesele
In la 3 Oct 2010
Briose vesele
Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata, apoi , compozitia rezultata se toarna in formele de briose ( unse in prealabil cu unt ); compozitia se...
Tochitura
In la 2 Oct 2010
Tochitura
Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin...
Savarine
In la 29 Sep 2010
Savarine
Se spala ouale si se separa galbenusrile de albusuri; galbenusurile se freaca pana devin spuma cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul. Se pune un praf de sare, apoi zaharul vanilat, se adauga albusurile...
untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar; la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil. compozitia se da la rece pentru 3 ore. intre timp se...
Afisate 151 - 179 din 179 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking