Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )

Postat de alinutza1983 in Pui
4 Dec 2010 | 9567 vizualizari
Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )

Ingrediente

  • 2 fileuri de pui ( a 200 gr )
  • 1 mana frunze de menta
  • 2 catei usturoi
  • 2 lamai
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare/ piper
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 8 rosii cherry
  • 100 gr branza feta
  • 1 frunza salata verde ( ptr decor)

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu usturoiul taiat si el marunt si cele 6 linguri de ulei.

2. Peste bucatile de pui turnam sosul din lamaie si menta, saram si piperam so dam totul la cuptor ptr. 20 min; din cand in cand stropim puiul cu sos.

3.Pentru salata taiem rosiile cherry in 4 si le amestecam cu branza feta taiata in cubulete cat mai mici, stropim cu putin ulei de masline, daugam sare si piper; asezam totul pe o frunza de salata verde.

4. Cand este rumenit, pieptul de pui se scoate de la cuptor si se aseaza langa salata verde, presarand totodata si catevav frunze de menta proaspata...
Absolut delicios!!! Nu am cuvinte sa descriu cat de bun s-a dovedit a fi sosul de lamaie....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in stil mediteranean

Postat de simona72

Pui in stil mediteranean

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 11:11
mm..bun
la 04.12.2010, 11:18
arata minunat
la 04.12.2010, 11:50
Bun si frumos ornat
la 04.12.2010, 15:24
5f! ce arome!1
la 04.12.2010, 15:42
...multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking