Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena. Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Pana sta aluatul la frigider, ne...
Modul de preparare este extrem de simplu. Se face maioneza dintr-un ou, apoi o adaugam intr-un bol unde am pus in prealabil ciupercile taiate marunt si porumbul din conserva. Adaugam sarea (si usturoiul), amestecam si apoi asezam in forme. Se serveste ca aperitiv rece. Din aluat foietaj...
Choux a la creme
In la 12 Dec 2013
Choux a la creme
 1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se amesteca energic pana compozitia devine omogena. 4. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. 5....
1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare. 4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam...
Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie) Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor Se tapeteaza o tava (eu...
Braduti cu ciocolata
In Dulciuri la 12 Dec 2013
Braduti cu ciocolata
Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare. La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza...
Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul. Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara,...
Desert la pahar
In Dulciuri la 3 Noi 2013
Desert la pahar
In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in ploaie zaharul. Cand frisca s-a intarit suficient, adaugam crema mascarpone si esenta de vanilie si mai mixam putin la viteza mica, pana compozitia este omogena. Pregatim 4 pahare pentru desert....
Pina Colada Parfait
In Dulciuri la 3 Noi 2013
Pina Colada Parfait
1. Se desface conserva de ananas si se strecoara sucul intr-un pahar. 2. Adaugam peste sucul de ananas 1 lingura de seminte de chia, amestecam bine si dam paharul la frigider pana pregatim restul ingredientelor. 3. Intr-o cratita punem la foc mic untul. Cand s-a topit adaugam esenta de rom...
Briose cu mere
In la 29 Oct 2013
Briose cu mere
Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete mici. Se stropesc cu sucul de lamaie si se adauga in compozitia de mai sus. Se amesteca cu o...
 Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute) Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata. Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa. Se framanta cel putin 15-20 de minute. Apoi...
Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui. Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat...
1. Topim untul la foc mic. 2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au amestecat bine cu untul. 3. Asezam in tava de tarta compozitia din biscuiti si aplatizam bine cu...
In primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana se rumenesc. Dupa 5 minute deschidem cuptorul si...
Florile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se foloseste o lingurita rotunda, speciala pentru asa ceva. Eu nu am avut si am folosit capatul acela rotunjit de...
Fursecuri cu nuci
In la 21 Oct 2013
Fursecuri cu nuci
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat. Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare. Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat....
1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii. 2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele. 3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac. 4. Lasam la foc mediu pana...
Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa. Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai...
Afisate 1 - 18 din 18 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking