Ingrediente
- 100 g quinoa
- 1 sfecla rosie micuta (80 g)
- 1 avocado
- 4 ridichi
- 1 castravete
- 6 rosii cherry
- 3 cepe verzi
- frunze de patrunjel
- sare, lamaie, ulei
Mod de preparare
Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.
Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).
Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta, asa am cumparat-o, dar daca o aveti cruda, o fierbeti in prealabil) o curatam si o taiem cubulete, avocado la fel, ridichile le spalam, le curatam de frunze si le taiem feliute; la fel si castravetele. Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, cu tot cu codite. Frunzele de patrunjel le spalam si le tocam cat de marunt de place.
Dupa ce quinoa a fiert, o strecuram si o lasam la racit.
Punem toate ingredientele intr-un castron, adaugam sare, lamaie si ulei dupa gust si amestecam bine.
O servim rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|