Blat
C acaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 si se vor coace 2 blaturi in tava cu diametrul de 26 cm, se coc la 180...
Cartofii terci :)) vin amestecati cu condimentele,smantana lichida,uleiul..
Nu am scris cantitatile deoarece fiecare va face cantitatea dorita,compozitia va fi ca un piure normal de cartofi..
Se lasa 30 min la cuptor 150 grade sau pana telemeaua incepe sa se rumeneasca
ingredientele uscate ( faina,cacaoa,zaharul si praful de copt) se amesteca la viteza mica cu robotul de bucatarie adaugand treptat untul si ouale apoi ness-ul dizolvat,amestecand timp de 5 minute
tava de guguluf se unge cu unt si se pudreaza cu cacao
se preincalzeste cuptorul la 200 grade...
Dupa ce legumele au fiert incepem prin a le taia marunt (cartofii i-am fiert in coaja,apoi i-am curatat si taiat)castraveciorii si gogosarul la fel maruntite,adaugam mazarea si pieptul de pui taiat bucatele mici.
Ne apucam de maioneza care o facem din 2 galbenusuri crude pe care le amestecam...
Facem aluatul amestecand ingredientele in urmatoarea ordine: faina cu sarea apoi in apa calduta dizolvam drojdia impreuna cu zaharul,turnam peste faina si framantam.Treptat adaugam si cele 3 linguri ulei.Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si elastic pentru al putea intinde bine.Il lasam...
Cartofii se curata,se taie bucati mai marisoare si se pun la fiert cu sarea cca.15-20 min.se scurg de apa.In tigaia wok (sau orice tigaie mai inalta) se pune untul la topit,adaugam cartofiisi lasam sa se rumeneasca usor(cartofii se untorc din tigaie),spre sfarsit punem si rosmarinul si mai...
Am inceput prin a face siropul: punem 300 ml apa,zaharul si zaharul vanilat la foc si lasam sa fiarba pana oblinem un sirop.Cand inca mai e putin caldut punem coaja de lamaie.
Intr-un castron incapator punem faina,facem o gropita unde adaugam pliculetul de drojdie,zaharul,sarea,oul,untul...
Coastele se taie bucati ,apoi se prepara sosul( se amesteca toate ingredientele).Se dau coastele prin sos apoi se pun in tava iar restul de sos se pune si el in tava,se pot lasa o ora sa le patrunda sosul,se da la cuptor la 180 de grade pentru o ora-o ora jumate. Cartofii nu i-am...
Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc...
Se pune uleiul la incins,apoi pe rand punem carnea taiata cubulete o lasam putin pana prinde culoare,punem carnatii taiati feliute si slaninuta.Condimentam cu sare si piper dupa gust,usturoiul poate fi presat direct in tochitura sau se poate face separat mujdei de usturoi.
Pentru omleta :taiem...
Faina se cerne,drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu 1 lingura de zahar,restul de zahar se amesteca cu faina,esenta de rom coaja de lamaie sau portocala,zaharul vanilat,ouale apoi drojdia amestecata cu laptele.
Se framanta aluatul iar treptat se adauga uleiul.Framantam pana...
Se cerne faina,se amesteca cu sarea si semintele,apoi se face in mijlocul fainii o gropiţă unde am pus o maia din drojdie si zahar,am pus cam 100 ml din apa calduţă,am lasat 10 min. apoi am pus uleiul si am adaugat restul de apa calduţă,trebuie sa obtinem un...
Ouale cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine.Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul,esenta de rom,zaharul, pana se omogenizeaza compozitia de clatite.Se pune o tigaie la incins la foc potrivit si se unge cu un servetel imbibat in ulei.
Umplutura e la alegere
Se amesteca sarea cu faina,se face o gropita in mijloc unde amestecam drojdia,zaharul cu 3-4 linguri lapte si lasam 15 min la dospit.Apoi se amesteca compozitia cu restul de lapte ,se framanta bine si se lasa la linistit 45 minute.
Rozmarinul maruntit impreuna cu usturoiul si ceapa...
Punem bucatile de burta (si oasele) la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem (oasele)burta, aruncam apa si punem iar la fiert totul in apa rece.
Fierbem bine burta pana se poate strapunge usor cu o furculita. Adaugam apoi...
Cartofii ii spal bine bine.. (eu prefer sa nu ii curat de coaja )apoi ii crestez(dar nu de tot),bag cate putin unt printre felii si condimentez cu sare,condiment pentru cartofi si rozmarin.
Cartofii se coc inveliti in folie de aluminiu(untul se va topi) la 180-200 grade pentru 30...
Din 300 gr faina, drojdia dizolvata in laptele cald si o lingurita zahar framantam o maia care o lasam sa creasca cca. o ora la loc caldut acoperind vasul cu un prosop. Dupa ce aluatul a crescut se adauga ouale+zaharul+esenta de vanilie+zaharul vanilat+untul+coaja de lamaie sau portocala(sau...
mod de preparare
se pune tigaia la incins ,adaugam un praf de sare in ea apoi punem crevetii despicati pe jumatate (nu de tot)
se lasa putin la rumenit apoi se intorc pe toate partile
restul ingredientelor se amesteca impreuna,se formeaza un sos ,cu o lingurita punem...