Curatam, spalam si tocam marunt mixul de legume, apoi il punem la fiert in apa rece.  Cand s-au inmuiat legumele, adaugam cartofii taiati cubulete.  Intre timp preparam smantana pe care o amestecam cu galbenusul de ou, sare dupa gust si sucul de lamaie.  Punem 1-2...
Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia...
Sarmale
In la 8 Feb 2015
Sarmale
Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora. Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat. Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate. Se  spala varza murata si se pregatesc frunzele...
Briose cu crema de mure
In la 7 Feb 2015
Briose cu crema de mure
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La final se adauga coaja rasa de portocala. Se pregateste tava de briose in care se aseaza...
Blat Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful...
Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora. Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul. Se scoate aluatul de la...
Varza a la Cluj
In la 3 Ian 2015
Varza a la Cluj
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, iar cand este gata se adauga bulionul indoit cu apa, apoi orezul.  Dupa 10 minute se pune carnea tocata si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. La final se adauga condimentele dupa gust si se opreste focul. Intre timp se toaca...
Bezele
In la 2 Ian 2015
Bezele
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se adauga putin colotant alimentar si se amesteca usor pana prinde o culoare uniforma. Cu ajutorul unui pos se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mic...
Cum se prepara reteta de Briose cu cacao, simple si foarte pufoase Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si putina sare, apoi se incorporeaza cacaoa si se amesteca bine. Se pregateste...
Briose cu ciocolata
In la 29 Oct 2014
Briose cu ciocolata
Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se toarna laptele, ouale si uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza totul bine. Se adauga jumatate din bomboanele de ciocolata si se amesteca usor, apoi se pune cu ajutorul unei...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei, cand este gata se adauga vinul si pastaile (congelate le-am avut) si se lasa sa fiarba inabusit timp de 15-20 min. Cand sunt gata se adauga mararul tocat marunt si usturoiul pisat, apoi se potriveste de sare. Pofta buna !
Biscuiti cacao
In Dulciuri la 23 Aug 2014
Biscuiti cacao
Se mixeaza zaharul pudra impreuna cu untul (la temp. camerei) pana devine o crema pufoasa. Se adauga ouale si faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, iar la final esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn apoi se i-a cate o lingurita de aluat si se formeaza...
Se rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta. Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o lingurita de zahar. Am folosit 5 l apa, asadar 5 linguri sare si 5 lingurite zahar. Cand apa da in...
 In vasul Zepter se pune putin ulei in care se caleste ceapa tocata marunt si ciupercile, cand s-au inmuiat se adauga morcovul taiat feliute subtiri apoi se pune si ardeiul gras si cel capia tocat cubulete.   Legumele se calesc la foc mediu spre mic cu capacul asezat la oala,...
Cum se prepara Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa pentru un desert clasic: Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza. Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de...
Mazare cu chiftelute
In la 21 Mai 2014
Mazare cu chiftelute
Pregatim carnea pentru chiftele. Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust. Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul...
Ostropel de pui
In la 16 Mai 2014
Ostropel de pui
Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit. Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si...
Se bat ouale si se amesteca cu ceapa tocata si branza rasa. Se unge tigaia cu putin ulei. Se pune amestecul de oua in tigaia incinsa, se lasa 5 min. pe o parte si 5 pe cealalta dupa care se rastoarna pe o farfurie. Pofta buna !
Amandine
In la 7 Mai 2014
Amandine
Pentru blat , se separa ouale.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile si se amesteca bine, apoi se presara faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se incorporeaza...
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, cand sunt gata se rastoarna intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Se spala si se toaca pieptul de pui in cubulete potrivite, apoi se pune la calit in ulei incins. Cand este gata, se adauga peste...
Se spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Se umple fiecare rosie cu compozitia de branza, se taie fasii de ardei gras din care se fac manerele cosuletelor,...
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei apoi se adauga morcovul taiat feliute, cand si acesta s-a inmuiat, se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba 5 min. inabusit. Se adauga fasolea congelata si se pune apa cat sa o acopere. Cand pastaile sunt fierte se potriveste cu sare si...
Pilaf cu pui
In la 2 Apr 2014
Pilaf cu pui
Pulpele se dezoseaza, se spala si se calesc in putin ulei (inabusite), cand sunt gata, se adauga legumele curate, spalate si tocate marunt. Dupa 10 min. se pune orezul si apa cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez, apoi se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat...
Burgeri de pui
In la 23 Feb 2014
Burgeri de pui
Pieptul de pui se da prin masina de tocat sau blender. Ceapa si usturoiul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte compozitia in sase parti egale si se formeaza...
Placinta cu dovleac
In Dulciuri la 2 Ian 2014
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat.  Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama.  Faina se pune intr-un bol, se aduga apa si sarea si se framanta cu 100 ml ulei turnat cate putin,...
Salata cu sunca
In Salate la 2 Ian 2014
Salata cu sunca
 Ardeiul se curata, se spala si se sterge cu un prosop de hartie, dupa care se toaca cubulete.  Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari, iar sunca se taie cubulete.  Maioneza se amesteca cu smantana, sarea si peperul.  Se tapeaza un vas cu putina compozitie de...
Tocana la cuptor
In la 21 Dec 2013
Tocana la cuptor
Se taie carnea si cartofii cubulete, apoi ceapa fasii si se amesteca toate cu condimente dupa gust. Se pun in tava unsa cu ulei si se adauga 100 ml apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu perforata in 2-3 locuri si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min.  Se indeparteaza...
Se scobesc painicile pe lungime si se aseaza felii de cascaval si salam, apoi se sparge cate un ou si se presara sare dupa gust. Se aseaza pe tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 15-20 min la foc potrivit.  Cand sunt aproape gata se presara cascaval ras deasupra si se mai...
Chec cu sirop de mure
In la 19 Dec 2013
Chec cu sirop de mure
Separam ouale. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se adauga faina in ploaie si se amesteca usor. Se imbraca...
Sirop de mure
In la 21 Noi 2013
Sirop de mure
Murele congelate se pun intr-un bol, se adauga zaharul si se lasa 3-4 ore, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Se zdrobesc bine si se trec prin sita pentru a separa sucul de seminte. Se adauga apa in zeama fructelor si se pune pe foc. Se fierbe timp de o ora, se amesteca...
Afisate 1 - 30 din 121 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking