Pregatim carnea
Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.
Punem...
Acest fel de mancare se face inainte de a fi servit. Dar inainte, daca aveti fileuri de peste congelate, trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei, se stoarce de apa lasata cu ajutorul unui prosop de hartie absorbant si le...
Pregatim totul: curatam sfecla si o spalam bine, merele se pot stoarce cu coaja cu tot, dar curatam de seminte, morcovul si lamaia se curata si ele de coaja.
Avem nevoie de un storcator de fructe cu centrifuga -le stoarcem si punem 2-3 cuburi...
Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.
Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând...
Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de...
Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina...
Batem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia;
Separat amestecam ingredientele uscate: zaharul, cacaua, faina, praful de copt si...
Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie .
Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari...
Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se...
Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si...
Am pregatit intai blatul de cacao:
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai...
Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...
Spalam pulpa de miel o stergem cu un prosop curat si o crestam bine pe toata latimea, pe ambele parti, cu un cutit ascutit. Ungem apoi toata pulpa cu ulei de masline si o presaram cu...
Apa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea. Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi...
Pregatim o forma rotunda; o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Presaram zahar brun pe fund;
Merele se curata si se tau felii subtiri; le presaram cu putin zahar si optional cu scortisoara.
Punem pe fundul tavii...
Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o forma de tarte unsa cu margarina cu aluat....
Incepem prin a curata si spala bine legumele.
Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si...
Carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.
Se lasa cel putin 4-5...
Blat: Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le...
Sara buna! Vad ca aici se gateste nu gluma am venit sa ma laud si io ca fac sarmale-nu am facut de...o vesnicie (rusinica) . Va imbratisez si va urez noapte buna!