Dam biscuitii,napolitanele si ciocolata pe razatoarea mica.Amestecam cu nucile sfarimate apoi lasam compozitia deoparte.Batem frisca apoi amestecam cu nutella.Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili punem compozitia de biscuiti apoi stropim cu lapte cu cafea,punem crema de nutella si deasupra...
Piinea pentru tramezini o tai in 2 ca sa iasa 2 triunghiuri.Ungi feliile cu maioneza,apoi pui peste din conserva scurs de ulei,ciuperci,ardeiul in otet,maslinele rondele si dupa gust se poate adauga si porumb boabe.Se pot face mai multe straturi in general tramezinii originali de la ,,mama lor''...
Crema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut se pune untul si se amesteca bine sa se topeasca.Bananele se zdrobesc,se uda cu zeama de lamiie si se...
Pui apa la clocotit intr-o oala si dupa ce clocoteste pui sare si pastele.Cind sunt fierte le scurgi si le pui intr-un bol.Adaugi apoi rosiile cherry taiate in jumatate,mozzarellinele,busuiocul,uleiul de masline si sare.Amesteci bine si lasi la frigider pina la servire.
Pofta buna!! :)
Razuim cartofii si ceapa pe razatoarea mica (curatate in prealabil :) ). Le scurgem bine apoi le rumenim in ulei de masline pe ambele parti. Luam de pe foc si adaugam intregi peste si bagam la cuptor pentru 12 minute la 160 de grade. Intre timp calim jambonul pe care il presaram cind scoatem...
Pui o tigaie cu 1 lingura de ulei la incins si apoi pui usturoiul tocat marunt. Calesti pentru 2 minute. Adaugi ciupercile taiate felii si vinul si lasi pe foc vreo 20 de minute.
In acest timp pui pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgi, le clatesti cu apa rece si le lasi...
Se curata ciupercile, se spala si se taie in jumatate. Se bat ouale cu un pic de sare si cu piper. Se trce prin pesmet fiecare jumatate de ciupercuta apoi prin ou apoi iar prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet pt a se scurge.
Se curata cartofii si se feliaza astfel incat baza sa ramana intreaga,fiecare felie se umple cu cate o felie de kaizer.
Se bat ouale si se pun peste cartofi iar dupa aceea se stropesc cu uleiul de masline astfel incat sa patrunda bine cartofii.
Se baga la cuptor pt 50 de minute iar...
Intr-un bol mare am batut cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze. Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine. Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa devina consistenta pe masura...
Se fierbe orezul cu putina sare si se clateste. Il punem intr-un bol apoi adaugam cutia de boabe de porumb scursa, conservele de ton cu tot cu ulei, maslinele scurse si ardeiul taiat cuburi mici. Daca e necesar mai adaugam sare. Amestecam bine si servim cu zeama de lamiie.
Pofta buna!!
Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.
Intr-un...
Se curata legumele se spala si se taie dupa cum doriti(eu morcovii si dovleceii i-am taiat rondele iar celelalte betisoare,rosiile le-am lasat intregi)
Am luat un vas de cuptor am pus uleiul,cartofii,morcovii,dovleceii,ciupercutele,ardeiul, sarea,piperul, busuiocul ,cubul de knorr si apa...
Cureti dovleceii si ii dai pe razatoarea mica.
Ii scurgi cu palmele de zeama apoi ii pui intr-un bol.
Adaugi ouale,sarea,piperul ,patrunjelul si busuiocul tocate fin.
Adaugi usturoiul dat pe razatoarea mica.
Apoi pui faina si amesteci bine fara sa faca cocoloase.
Le pui...
Bati cu mixerul ouale,apoi adaugi laptele batut,sarea,uleiul,faina amestecata cu praful de copt,condimentele,ceapa rasa,parizerul,maslinele si cascavalul.
Pui in forme unse bine de muffin intr-o tava la cuptorul preincalzit timp de 40 de minute.
Se serveste cald dar si rece.
Rosiilor le tai cotorul ,le scobesti cu o lingurita, le presori putina sare inauntru si le pui la scurs cu gura in jos.
Pastrezi miezul pentru umplutura.
Toci ceapa marunt si o calesti in putin ulei de masline.
Adaugi ciupercile(proaspete) tocate marunt, miezul de rosii, condimentezi cu...
Tai costita in felii,apoi in bucati mai mici,le pui in vasul pt gatit,le lasi sa se topeasca si sa se rumeneasca putin,apoi le scoti.Cureti legumele,le speli, le tai fideluta,cu exceptia cartofului pe care il tai cubulete.Cureti pestele,il speli si il portionezi.In grasimea ramasa de la...
Tai verdeata marunt si o amesteci cu untul pina la omogenizare.Speli puiul ,desprinzi pielita de pe piept si in spatiul dintre pielita si carne,pui amestecul de unt si verdeata si intinzi pe toata suprafata pieptului.Cureti ciupercile si morcovii,tai morcovii rondele,apoi umpli puiul cu citeva...
Bati spuma ouale cu 2 linguri apa fierbinte,75 g zahar si un virf de cutit de sare.Incorporezi apoi treptat faina cu praful de copt,torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pt 25 de min.Crema:Speli jumatate din prune,le curetide simburi si le pui...
Carnea de vita o pui la fiert intr-o oala cu apa rece,avind grija sa indepartezi spuma formata atunci cind incepe sa fiarba.In zeama obtinuta adaugi morcovii,ceapa si radacina de patrunjel ,toate netaiate.Lasi la fiert la foc potrivit.Cind carnea este aproape fiarta ,adaugi cartofii taiati in 4...
Blatul:Bati 3 albusuri spuma,pui 65 g zahar ,adaugi galbenusurile,coaja de lamiie si la final faina,cu putina cacao.Torni compozitia intr-o forma de tort rotunda si o dai la cuptor pt 20 de min.Dupa ce e gata il lasi la racit, apoi il tai in 2 si il ungi cu dulceata de capsuni.Pui blatul in...
Blatul: incalzesti cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetezi cu hirtie de copt o tava de 16 cm si o lasi deoparte. Intr-un bol pui untul si zaharul; le mixezi bine pina devin spuma, cam 6-8 minute. Adaugi apoi pe rand ouale, bati bine pana se incorporeaza fiecare si abia apoi il adaugi pe...
PUNEM LA FIERT COPANELE INTR-O CRATITA CU APA (10 KG)CIT SA LE CUPRINDA BINE, CU PUTINA SARE.
CURATAM LEGUMELE SI LE PUNEM LA FIERT SEPARAT INTR-O ALTA CRATITA.
DUPA CE FIERB LEGUMELE LE PASAM IN ROBOTUL DE BUCATARIE,PINA DEVIN PASTA.
DACA AU FIERT COPANELE PINA CARNEA SE...