Carnea preparata în bait, se prăjește în tigaie. Ciupercile se scurg de apa și se prăjesc în ulei,apoi se adaugă sare și piper. Când sunt fierte se face amestec din smântână și foarte puțin lapte. Dacă doriți mai gros se adaugă faina. Se...
Carne de porc in bait
In la 18 Sep 2015
Carne de porc in bait
Carnea se tranșează ca și cea pt șnițele, dar de grosimea unui deget.  Într-un bol se pun sare, piper, boia, cantitatea lor sa fie de o linguriță, ulei. Se pun bucățile de carne,se amesteca și se pune un rand în bol,apoi ceapa tăiată julien și căței de usturoi...
Paste cu felii sunca cruda
In la 5 Noi 2013
Paste cu felii sunca cruda
Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Felii de sunca cred se taie felii de dimensiunea de 1 cm. Cascavalul se rade. Usturoiul se taie marunt sau se da prin masina de pisat usturoi. Intr-o tigaie se pune ulei de masline(cativa stropi) apoi se pune usturoiul si felii de sunca...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga galbenusurile si lingurile de ulei si lapte. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi se adauga in compozitie,daca este groasa compozitia,se mai adauga lapte. Apoi se adauga branza rasa si se amesteca si apoi carnatul cabanos taiat si...
Se iau ardeii curatati de pielita si se taie in jumatate. Separat intr-un bol se pun ingredientele metionate si se amesteca pana devin ca o crema Se ia cate un ardei, se umple si se ruleaza, apoi se pune pe farfurie.
Se pun toate indredientele intr-un lighean mediu, apoi se pune bicarbonatul stins cu otet si se apuca la framantat si se adauga treptat faina pana se face o coca. Crenvurstii se taie in doua si dupa aceea se ia cate o jumatate, se face o bila din aluat si se pune cate un crenvurst. Din coca se...
Musuroi de cartita
In la 5 Noi 2013
Musuroi de cartita
Blatul: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma si se adauga putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,dupa ce s-a topit zaharul cat de cat se adauga galbenusurile, apa, uleiul si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi cernute in...
Ciupercile se curata si se scoate coada. Se pun in tava pe foaia de pergament. Coditele se taie marunt cu ceapa si se pun in tigaie cu putin unt sa se rumeneasca,apoi se adauga vegeta si patrunjelul. Dupa ce este gata umplutura,in ciuperci se pune cate un varf de cutit de unt si apoi...
Tort de vara :)
In la 29 Mai 2013
Tort de vara :)
Separam galbenusurile de albus. Albusurile se bat cu putina sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar pana cand se intareste albusul. Se pune treptat cate un galbenus si se pun cele 5 linguri de ulei treptat ca la maioneza si se bate in continuare. Intr-un bol se amesteca cele...
Varza pane
In Mancaruri de legume la 29 Mai 2013
Varza pane
Apa se pune la fiert cu sare si cu varza intreaga. Dupa ce varza s-a oparit,se scoate din oala si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs si e rece,se taie felii si se dau cu sare si piper. Intre timp se face un amestec din oua - se bat ouale bine si se adauga sare si piper si faina cat...
Biscuitii populari se macina marunt la robotul de bucatarie. Intr-o oala se pun zaharul si apa sa se topeasca, apoi se adauga Rama Maestro si dupa ce s-a topit totul se ia oala de pe foc si se adauga biscuiti maruntiti, amestecand bine. Se adauga cacaua, apoi romul si se amesteca pana se...
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sare,piper,vegeta,patrunjelul tocat si ceapa tocata marunt si cu cele 2 oua. Se imparte in doua,o jumatate se intinde pe masa pe feliile de sunca cruda-afumata  si se pun ouale fierte si se ruleaza,si deasupra se mai pun felii de sunca ca sa...
Pizza fara blat
In la 29 Apr 2013
Pizza fara blat
Ouale se bat cu mixerul intr-un bol mai mare,se adauga apoi uleiul si treptat faina. Dupa ce devine ca si o crema mai groasa se adauga oregano si ketchup-ul,apoi ciupercile taiate marunt si cabanosul si salamul. Intr-o tava se pune foaie pergament si apoi se pune aluatul obtinut,se rade...
Blatul : 3 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si se bat pana devine o crema groasa si lucioasa,se adauga apoi 3 galbenusuri si treptat se adauga si faina. Intr-o tava forma de tort,se pune foaie pergament si apoi se pune inelul si se blocheaza,se toarna aluatul pentru blat obtinut. Se da...
Pulpele de pui se spala si si se curata si se taie ciocanelele de partea superioara,apoi se pun la fiert intr-o oala timp de jumatate de ora. Intre timp se curata ceapa si morcovul,ceapa se taie marunt,iar morcovul il radeti pe razatoare.Se spala si mazarea. Intr-o tigaie se pune ulei la...
Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie julien,se pune sare peste si se stoarce de zeama lasata,apoi se pune in apa care fierbe cu otet si foi de...
Branza se sfarma  cu furculita pana devine pasta si apoi se pune sarea si smantana,sare dupa gust. Ceapa de taie marunt si apoi se adauga in crema. Se poate servi imediat pe paine prajita sau paine simpla! Pofta Mare!
"PISCOTZEL"
In la 19 Apr 2013
Piscoturile se inmoaie in sirop de ananas(daca nu va ajunge,faceti apa cu zahar,are acelasi efect),se rup in doua si se pun in tava cu fund detasabil pentru copt tortul. Dupa ce ati pus piscoturile rupte in doua si arata ca un gard,piscoturile intregi se aseaza pe fund sub forma de pat,se pune...
Piscot cu frisca si ananas
In la 19 Apr 2013
Piscot cu frisca si ananas
Piscoturile se inmoaie in siropul de la ananas,se rup in doua si se pun in bol mic pentru salata,se pun cate 4 bucatele,intre ele se pun bucatele de ananas,se face numai patul. Apoi se pune frisca un strat. Dupa ce se pune primul strat de frisca,se pun din nou bucatele de ananas si din nou...
Prajitura cu ulei
In la 29 Mar 2013
Prajitura cu ulei
Cele 3 oua se separa de coaja si se adauga intru bol, apoi se pun cele 21 de linguri de zahar, de lapte, de ulei. Intr-o lingura se pune un varf de praf de bicarbonat si se stinge cu otet, iar apoi se pune in bol. Cu un mixer se incepe sa se amestece compozitia si se adauga treptat faina. Dupa ce...
Machanea
In Mancaruri de legume la 13 Feb 2013
Machanea
   Se curata cepele si se tai julien,apoi intro tigaie se pune ulei,nu mult.    Se caleste ceapa si intre timp se spala rosile si se tai feliute,apoi se pun si ele in tigaie peste ceapa si se amesteca si se adauga sare si piper.     In timpul cat fierbe...
   Se taie pieptul de pui dupa ce se spala si se lasa sa se scurga apa de pe el,apoi se taie pietul in doua ca apoi,sa se taie felii cat mai subtiri din piept si sa ajunga ca si betisoare.    Apoi,intrun bol mai mare,se face din faina 50 gr si un plic de chilli...
Afisate 1 - 22 din 22 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking