Tort cu crema de iaurt si ananas

Postat de eya in Torturi
29 Apr 2013 | 10280 vizualizari
Tort cu crema de iaurt si ananas

Sper sa va placa,este un tort light si usor!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 200 gr frisca Hulala
  • un plic intaritor frisca
  • 375 gr iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr ananas(siropul pastrati-l pentru blat)

Mod de preparare

Blatul: 3 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si se bat pana devine o crema groasa si lucioasa,se adauga apoi 3 galbenusuri si treptat se adauga si faina. Intr-o tava forma de tort,se pune foaie pergament si apoi se pune inelul si se blocheaza,se toarna aluatul pentru blat obtinut.

Se da la cuptor si se lasa pana trece testul cu scobitoarea. Iar apoi scoateti inelul de pe forma si lasati sa se raceasca blatul.

Plicul de gelatina se pune in 100 ml lapte intr-o oala mica si se lasa 10 min.

Ananasul se pune intr-o strecuratoare si deasupra daca doriti puneti zahar.

Intr-un bol se bate frisca si se adauga spre final intaritorul de frisca.

Intr-un alt bol,se amesteca iaurtul cu cele 2 linguri de zahar pudra,daca doriti mai dulce se mai poate adauga zahar pudra. Apoi puneti oala mica cu gelatina si laptele pe foc,ATENTIE! focul sa fie mic si amestecati continu fara ca sa inceapa sa fiarba gelatina,dupa ce s-a dizolvat gelatina,o puneti in bolul cu iaurt si amestecati pana devine o pasta si apoi puneti frisca si ananasul stors bine de zeama si amestecati.

Blatul daca s-a racit,se insiropeaza cu siropul de la ananas,apoi se toarna crema si se pun optional sau nu bucati de ananas si se da la frigider pentru o ora.

Va doresc Pofta Mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Tort cu mousse de fructe de padure

Postat de camelia75

Tort cu mousse de fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza volumul. 1.Amestecati faina cernuta cu cacaoa,apoi o adaugati treptat peste amestecul cu oua...

Citeste continuarea

Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75

Tort cu fructe si frisca

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 09:06
deliciosss
la 29.04.2013, 09:50
foarte bun!
la 29.04.2013, 10:18
place place
la 29.04.2013, 10:31
la 29.04.2013, 13:25
eu am mai incercat aceasta reteta,dar gelatina o faceam cu apa si nu avea acelasi gust,iar cand am incercat cu lapte,i s-a schimbat automat gustul si textura.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking