Biscuiti cu gust de cafea
In la 22 Apr 2012
Biscuiti cu gust de cafea
Frecam margarina cu zaharul si ouale intregi pana obtinem o pasta spumoasa si zaharul s-a topit bine amestecam praful de copt cu faina si adaugam in spuma de margarina impreuna cu esenta de cafea ,omogenizam bine si punem faina ca sa putem obtine o foaie pe care o putem intinde foarte bine ,o...
Deliciul toamnei
In la 21 Apr 2012
Deliciul toamnei
Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat , le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc , cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de...
Punem sa fiarba fasolea impreuna cu morcovul taiat rondele si ceapa , le lasam sa fiarba bine ,adaugam putin delicat sau sare si piper cum doreste fiecare  Cand este fiarta bagam de 3 -4 ori blendarul vertical in ea ,sa nu se faca ca o pasta ,sa se mai vada cat de cat boabe intregi ,dupa...
Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi toarna apa peste ele. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si usturoiul pisat si putin...
Am dezghetat inelusele si le-am condimentat cu putin delikat si piper Apoi am batut ouale si am adaugat o lingura de faina  Le-am pudrat bine pe fiecare in parte cu faina, apoi le-am trecut prin ou si la sfarsit prin pesmet  Le-am pus in uleiul incins  Le scoatem pe un...
Salau la cuptor
In la 7 Feb 2012
Salau la cuptor
Curatam pestele bine, il masam bine cu condimente si il punem intr-un vas cateva ore acoperit  Curatam morcovii si ii taiem rondele, ii asezam in tava in care preparam pestele ca o patura de morcovi, dupa care asezam pestele peste morcovi. Felia de telina o taiem si pe ea cubulete si o...
Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea . Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine . Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30...
Pulpa de curcan la cuptor
In la 22 Ian 2012
Pulpa de curcan la cuptor
Spalam bine bucatile de curcan ,optional le dam pielita jos ,apoi le crestam bine pentru a patrunde si a fi foarte fragede  Le masam bine cu sare piper si alte condimente daca doriti ,putin rozmarin  apoi turnam vinul peste ele ,cam cat sa le acopere ,adaugam si foile de dafin si...
intr-o cratita punem la fiert apa cu delicat , cand a inceput sa dea in clocot punem bucatile de soia si le lasam sa fiarba cam 15 minute ,sa intre furculita in ele ,sa le poata patrunde  cand sunt gata fierte le scoatem si le stoarcem bine pentru a nu avea foarte multa apa in ele...
Prajitura cu dovleac fiert
In la 22 Ian 2012
Prajitura cu dovleac fiert
FOAIA  amestecam ouale intregi cu zaharul, cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei,  cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema  adaugam apoi faina in...
Tocam varza fasii sau o o radem pe razatoare ,morcovul il dam  pe razatoare iar ardeiul copt il taiem fasii potrivite ,le amestecam bine dupa care le punem sare,piper ,ulei si otet dupa gustul fiecaruia. Pofta buna.
Chiftelute de peste
In la 7 Ian 2012
Chiftelute de peste
Punem fileul de pangasius in blender ,adaugam painea inmuiata,mararul,patrunjelul si ouale intregi dupa care amestecam bine pana se paseaza toate bine si se incorporeaza una cu alta . Cand sunt gata pasate si amestecate adaugam sarea, piperul si modelam chiftelutele si le tavalim prin...
Spuma de mure
In la 7 Ian 2012
Spuma de mure
Batem albusurile spuma cu un praf de sare ,dupa care adaugam treptat zaharul pudra lingura cu lingura ,pana se incorporeaza tot si este topit , Pasam murele cu o furculita dupa care le punem in castron peste albusurile spuma si le mai batem cu mixerul timp de 10 min , Putem sa ornam spuma...
Rasturnata cu pere
In la 6 Noi 2011
Rasturnata cu pere
Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus . Punem un  praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de...
Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma de sus in jos . Daca albusurile sunt adaugate la sfarsit clatitele ies mai pufoase . Eu le-am...
Crema de zahar ars
In la 6 Noi 2011
Crema de zahar ars
Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul . Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute...
Barca pentru alex
In la 6 Noi 2011
Barca pentru alex
Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful...
Ardei iute pentru iarna
In la 30 Oct 2011
Ardei iute pentru iarna
Spalam ardei bine si ii asezam in sticle ,eu i-am pus in sticle de 1 litru . Dupa ce ii asezam in sticle punem cam 2 linguri de sare sau o mana asa cum zice mamaia mea ,dar acum depinde de mana ,dar in general  2 linguri sau o lingura jumate ,dupa care punem jumatate otet in sticla si...
Punem orezul la fiert cu mazarea. In cazul in care este congelata putem sa o punem cu 20 de minute inainte peste orezul aproape fiert. Cand orezul s-a fiert adaugam mazarea si porumbul. Le amestecam bine cu putina sare. Pregatim pieptul de pui condimentandu-l cu rozmarin si putin delicat....
Compot de gutui
In la 18 Oct 2011
Compot de gutui
Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar vaniliat si umplem borcanul cu apa . Inchidem bine borcanul si le punem intr-un tuci sau oala mai...
Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a parut mai putin dulce  Cand s-a incorporat bine esenta turnam compozitia in forma de silicon...
Amestecam carnea tocata de curcan cu usturoiul pisat, putina sare si piper. Le amestecam foarte bine dupa care  le facem bilute si le aplatizam foarte bine sa fie cam cat palma si le punem la prajit in tigaia cu bulina (sunt mai sanatoase asa ). Taiem chifla pe jumatate asezam bucata de...
Curatam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in bucati mai mici, apoi adaugam apa cat sa treaca peste varza. Adaugam si frunzele de dafin, cimbru si lasam...
Cocktail de pepene rosu
In la 16 Sep 2011
Cocktail de pepene rosu
Punem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata.  
Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o...
Dulceata de cireste
In la 4 Sep 2011
Dulceata de cireste
Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie  Lasam vreo 30 de...
Desfacem bulionul in apa si il punem pe foc. Adaugam zaharul, sarea, piperul si lingura de faina amestecand incontinuu, pentru a nu face cocoloase  Adaugam dupa primul clocot si crengutele de busuioc si lasam sa fiarba circa 15 minute ,pana se leaga bine amestecand incontinuu Acest sos...
Dam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la sfarsit punem ouale si le incorporam in bine in compozitie si painea stoarsa foarte bine de apa ...
Placinta cu mere Dida
In la 1 Sep 2011
Placinta cu mere Dida
Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel: Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie,...
Curatam ciupercutele si le taiem solzisori (eu asa le zic) Ceapa o curatam si la fel o taiem solzisori ,morcovii rondele si punem intr-o cratita ceapa si morcovii si apa cat sa le acopere nu mai mult . Le lasam circa 20 de minute ,dupa care adaugam si ciupercutele, amestecam bine si adaugam...
Afisate 61 - 90 din 227 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking