Facem un pandispan astfel:
Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt .
Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45...
Curatam pepenii si ii taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin
adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare
lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam...
Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi
Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de...
Punem ardeii sa-i coacem pe o tabla, dupa care ii curatam (ca sa-i curatam mai repede dupa ce i-am copt ii punem intr-un castron cu apa rece si ii curatam imediat se desprinde coaja foarte frumos)
Ii desprindem de pe cotorul lor si ii spalam bin, pentru a indeparta toate semintele de pe...
Spalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie. Mai punem si zaharul vaniliat si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Scoatem pe o...
Preparare Bulgari de conopida
Punem conopida la fiert cu putina sare si laptele. Oo lasam sa fiarba pana intra unghia in ea ,nu sa se sfarame. Cand este gata o scoatem si o scurgem si o despartim in buchetele mai mici
Batem oul ca pentru omleta ,adaugam sare si fiecare buchetel de...
Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in...
Preparare prajitura cu cacao si frisca
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil
Punem prajitura la...
Curatam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul.
Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale.
Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena cu margarina si asezam un strat de cartofi dupa care un strat de branza apoi iar un strat de cartofi...
Taiem pestele pe lung in doua, dupa care il condimentam cu sare, piper. Asezam pe o folie de aluminiu o parte din el si asezam o rondea de rosie, o rondea de lamaie, pe toata suprafata pestelui. Peste el mai asezam si frunze de patrunjel. Asezam si cealata bucata de peste peste randul de rosii si...
Blatul de biscuiti
Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti....
Amestecam drojdia cu zaharul si sarea, adaugam ouale, smantana, dupa care punem faina in ploaie si amestecam pana se face o coca consistenta ca la paine
O framantam bine si intindem foi de 3-4 cm dupa care le taiem cu forma de covrigei
Cand sunt gata ii ungem cu oul batut si punem semintele...
Crestam pulpitele de ied bine dupa care le lasam in vin cam 1-2 ore (sa le acopere vinul). Le scoatem din vin, le condimentam cu piper, condimente, rozmarin, cimbru dupa care le asezam in tava cu jumatate din vinul in care au stat
Pregatim si cartofii, ii spalam bine si le lasam coaja foarte...
Curatam varza si o spalam, dupa care o tocam fasii subtiri si o frecam bine cu sare.
Tocam ceapa marunt, carnatii rondele si le punem la calit intr-o lingura de ulei, dupa care adaugam varza si apa cat sa treaca peste ea.
Lasam sa fiarba la foc mic, iar dupa 30 de min...
Punem sa fiarba 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul. Intr-o cana amestecam praful de budinca cu laptele ramas
Cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam si praful de budinca care a fost preparat , amestecam bine pentru a nu se prinde, timp de un minut
Umezim putin forma de silicon...
Curatam legumele si le tocam marunt ,dupa care le punem sa fiarba in oala
Dupa circa 30 -45 de minute cand sunt aproape fierte pregatim carnea de curcan in felul urmator: adaugam peste ea 2 linguri de orez, o jumatate de ceapa, putin delicat si piper. Le amestecam bine, iar la sfarsit adaugam...
Foaia
Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne apucam sa pregatim umplutura
Mai intai facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam...
Punem apa calduta cu sarea ,zaharul si drojdia si amestecam bine pana se topesc ingredientele in apa ,dupa care incepem sa turnam faina in ploaie putin cate putin amestecand incontinuu .
Cand toata faina a fost pusa si a s-a format coca adaugam treptat cate o lingura de ulei si framantam bine...
Curatam urzicile (procurate de la tara, saru-mana unchiule ca mi le-ai cules, fac cinste) de codite si le oparim cu apa clocotita
cand am terminat de curatat le punem la fiert la foc moderat ,sunt gata cand putem sa le taiem usor
le scurgem usor si le bagam in blender, iar in zeama ramasa...
Punem laptele la fiert pastrand 100ml pentru a putea amesteca praful de budinca
adaugam in laptele care a fost pus la fiert zaharul brun si cand a inceput sa fiarba adaugam pasta de budinca si amestecam incontinuu pana incepe sa se ingroasa cam 5 minute de la fierbere
udam putin forma de...
Separam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele
Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie si le incorporam usor in compozitia de oua
Cand totul este...
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem...
Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii condimentam cu delicat ,copanele le crestam si le condimentam si pe ele, iar cu muschiul de porc procedam exact la fel il taiem si il condimentam
Amestecam bine ingredientele unele cu celelalte dupa care le punem in punga pentru cuptor ,o legam la...
Punem la fert intr-o oala apa la fiert cu uleiul de masline si o lingurita de sare ,cand a inceput sa clocoteasca punem pastele si le lasam sa fiarba cam 30 min sau cat scrie pe ambalajul lor
se scot pastele se clatesc cu apa rece
ne apucam sa pregatim carnatii taiati rondele ,ciupercutele...
Dam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam prin susan si le dam forma de inimioara
Asezam in tava hartie de copt punem chftelutele care au...
Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune .
Eu de obicei o las de la o zi la alta.Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam : piper boabe,foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic. Incercam cu furculita si...
Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,
Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.
Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min...
Punem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat
cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile care au fost batute inainte spuma
le incorporam cu o spatula de sus in jos usor
Umplutura:...