Ingrediente
- blat
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- un praf de copt
- crema
- un iaurt de 400 g
- 2 cuti de firsca lichida de 200 g
- 4 linguri de zahar pudra
- 3 piersici
- o felie de pepene rosu
- 2 plicuri gelatina granule
Mod de preparare
Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in apa calduta (sa nu dea in clocot ) si o incorporam si pe ea in crema de iaurt cu frisca
Cand pandispanul s-a racit il taiem in doua, asezam prima foaie pe un platou intr-o forma cilindrica dupa care il insiropam cu suc de portocale. Asezam jumatate din crema de iaurt, dupa care punem 2 piersici taiate cubulete si pepenele rosu taiat si el cubulete, dupa care adaugam restul de crema si la sfarsit cea de-a doua foaie
Ornam cu frisca si piersici, eu am mai folosit la ornat si cubulete de jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|