Ingrediente
- blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- un praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- pentru umplutura si decor:
- 3 cutii de frisca lichida de 200ml
- 2 rodi
- un compot de ananas
- un plic de crema de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem compozitia. Punem tava la cuptor circa 30-40 min la 150 de grade
Umplutura :
2 cutii de frisca le batem spuma dupa care le amestecam cu o rodie care a fost pasata cu blendarul. Astfel crema obtinuta o folosim pentru a umple foile
Asamblarea tortului :
Taiem blatul de pandispan in 2 pentru a obtine 2 parti egale , dupa care fiecare parte o taiem pe orizontal asa obtinem din blatul de pandispan 4 foi. Insiropam foaia cu sucul de la ananas dupa care punem pe prima foaie crema din frisca cu rodii, iar a doua foaie o umplem cu ananas, iarasi cu frisca de rodii si la sfarsit cu ananas. Ornam cu cealata cutie de frisca si crema de cicolata care a fost facuta conform instructinuilor de pe plic, iar in mijlocul tortului punem fructele de rodii pentru ai da un aspect placut .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|