Dulceata de cireste

Postat de jolygina in Dulceata / Gem
4 Sep 2011 | 3302 vizualizari
Dulceata de cireste

Ingrediente

  • 3 kg de cirese
  • 1,5 kg de zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la doua lamai 
  • o jumatate de fiola de esenta de migdale

Mod de preparare

Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie 

Lasam vreo 30 de minute pentru a-si lasa putina zeama dupa care le punem la foc.

Dupa 30 de minute adaugam si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Eu le-am lasat cam mult si mi-au cam iesit prea tari.

La sfarsit adaugam esenta de migdale,apoi le punem in borcane. Compozitia fiind fierbinte, le intoarcem cu gura in jos si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cireste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de mure

Postat de simona72

Gem de mure

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca...

Citeste continuarea

Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Postat de licurici_lra

Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Se spala fructele. Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate. Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura. Se fierb la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 16:52
la cum arata,l-as manca cu tot cu borcan.
la 04.09.2011, 16:53
felicitari !
la 04.09.2011, 16:53
iti multumesc ptr. comentariu.
la 04.09.2011, 17:35
ce bunatate
la 04.09.2011, 17:42
va multumesc frumos de aprecieri

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking