Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi. Amestecam ocazional pana se inmoaie. Presaram...
Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi adaugam usturoiul feliat si restul de condimente. Adaugam lintea spalata si scursa si acoperim cu apa...
Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si...
Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le spalam si le taiem in cuburi mici. Intr-o oala punem legumele la calit in ulei. Le lasam sa se inmoaie...
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe,...
Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un gratar si coacem dovleceii pe ambele parti. Dovleceii trebuie sa ramana fermi. Scoatem dovleceii...
Ciorba greceasca de miel
In la 1 Iul 2021
Ciorba greceasca de miel
Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute. Fierbem pana carnea este moale. Scoatem legumele si potrivim de sare si piper. Daca este nevoie...
Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp...
Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam drojdia sfaramata si amestecam bine. O lasam cateva minute sa creasca. Intre timp intr-un castron mixam...
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat. Omogenizam compozitia. Cernem ingredientele uscate si le adaugam peste bezea si le incorporam usor. Turnam...
Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care...
Curatam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la  foc mic, amestecand ocazional pana se inmoaie. Adaugam mazarea congelata, apoi cartoful curatat, spalat si...
Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin. In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde. Intr-o tava punem rondelele de...
Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam compozitia intr-o tava  unsa cu ulei si...
Ciorba de miel cu rosii
In la 26 Mai 2021
Ciorba de miel cu rosii
Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o tocam marunt, separat partea alba de cea verde. Cand carnea este fiarta de jumatate, adaugam...
Drob de miel in aluat
In la 26 Mai 2021
Drob de miel in aluat
Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Daca doriti, puteti sa...
Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim bine. Pentru ouale fierte in foile de ceapa  asezam foi de ceapa maruntite pe fundul unei oale,...
Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam...
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un castron si ii sfaramam. Adaugam untura si  mixam bine compozitia. Adaugam oul, sarea si...
Punem intr-un castron ingredientele uscate. Adaugam oul, laptele si uleiul. Amestecam cu o lingura de lemn. Punem cu ajutorul unei linguri compozitia in 12 forme de briose. Presaram deasupra merisoarele congelate. Dam forma la cuptor la 170  de grade pana se  rumenesc usor(cam...
Taiem coastele in bucati potrivite. Le spalam si le asezam intr-un vas cu capac. Peste ele punem cimbru, maghiranul, boiaua, sare, piper, foile de dafin, uleiul si vinul. Amestecam bine si punem capacul. Dam vasul la frigider pentru cateva ore minim sau pana a doua zi. A doua zi punem coastele...
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa. Cand ciupercile incep sa se inmoaie,...
Spalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul taiat semirondele. Dupa 10 minute adaugam zucchini decojit si taiat...
Tocam ceapa fin si o calim in uleiul incins. Stingem cu rosiile pasate. Adaugam pasta de ardei, foile de dafin, cimbru, piper si putina sare. Fierbem cateva minute, apoi adaugam putina apa calda si fasolea scursa. Fierbem pana se leaga sosul, potrivim de sare si adaugam spanacul. Punem...
Punem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem  fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra asezam rosiile cubulete. Amestecam amidonul cu smantana, sare,...
Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 cu hartie...
Toba de casa
In la 11 Apr 2021
Toba de casa
Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se inmoaie bine.Scoatem carnea si pastram zeama. Procedam la fel cu capatana si gusa de porc.In zeama in...
Ciabatta cu masline
In la 11 Apr 2021
Ciabatta cu masline
Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura...
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si adaugam apa calda cat sa le acopere. Adaugam foaia de dafin. Fierbem 10 minute, apoi adaugam nautul,...
Ciorba de stevie cu cartofi
In la 11 Apr 2021
Ciorba de stevie cu cartofi
    Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul incins. Cand legumele sunt moi stingem cu rosiile si completam cu apa calda. Cand apa incepe sa fiaba...
Afisate 91 - 120 din 910 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking