Supa de urzici cu oua
In la 29 Oct 2013
Supa de urzici cu oua
Se oparesc urzicile si prima apa se arunca ,apoi curatam legumele si le spalam bine cu apa rece.Tocam cubulete mici cepele,morcovul ,pastarnacul.ardeiul.Punem urzicile la fiert intr-o oala ,adaugam sare,apoi restul de legume pe rand.  Rosiile se oparesc separat intr-o craticioara,apoi se...
Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim...
Se curata ardeii de seminte,se spala cu apa rece si se lasa la scurs cu partea curatata in jos. Intr-un castron se amesteca branza cu smantana ,se adauga putina sare . Se umplu ardeii cu crema de branza si se orneaza fiecare ardei cu masline.
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale...
Fresh de banane si kiwi
In la 26 Oct 2013
Fresh de banane si kiwi
Se curata fructele de coaja .La pere se curata si miezul.Se pun intr-un bol si se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul vanilat .Se rastoarna intr-un pahar si se adauga 2 cuburi de gheata. 
Se fierb melcisorii in apa cu putina sare.Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat intr-un castron mare se bat ouale cu zaharul,se adauga zaharul vanilat,apoi branza dulce si iaurtul,iar la sfarsit se adauga stafidele.Apoi intr-o cratita punem melcisorii fierti si amestecam cu...
Se spala bine pieptul de gaina,se dezoseaza si se taie fasii sau cubulete.Se pune la fiert int-o oala cu apa si sare .Apoi se curata cepele,morcovii,ardeiul gras.Se spala cu apa rece . Se taie morcovii cubulete. Apoi adaugam ceapa si ardeiul intregi in supa ,iar apoi morcovul tocat.Cand toate...
Compot de mere
In la 24 Oct 2013
Compot de mere
Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le lasam 5 minute sa fiarba ,adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem cratita cu mere...
Cartofii si ceapa se curata,se spala si se pun la fiert intr-o cratita .Se adauga sarea.Dupa ce s-au fiert,se iau cartofii si ceapa cu o spumierasi se pun intr-o cratita,apoi se zdrobesc cu un tel sau o furculita. Se toarta cate putina apa pana devine compozitia omogena ,la fel ca la piure ....
Se curata fasolea de codite.Apoi se spala cu apa rece.Se curata ceapa,se spala si se taie julien.Intr-o cratita punem uleiul la incins adaugam ceapa,apoi fasolea .Se calesc putin in ulei si se adauga apa si sarea ,apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit.Cand e aproape fiarta fasolea...
Paine de casa
In la 23 Oct 2013
Paine de casa
Mod de preparare maia : Asezam cubul de drojdie intr-un castron.Adaugam apa,faina,zaharul,sarea si amestecam bine pana cand maiaua devine ca o smantana groasa.Acoperim castronul cu un prosop si lasam 10-15 minute intr-un loc caldut ca sa creasca. Intre timp punem faina intr-un lighean de...
Spalam frunza de salata si o asezam pe o farfurie .Deasupra asezam un baton din felia de cascaval pentru codita unei ciupercute si inca un baton din felia de paine pentru codita celeilalte ciupercute.Spalam rosia , o taiem pe jumatate si o modelam usor cu cutitul ca sa aiba aspectul unui semicerc...
Se curata legumele,apoi se spala bine cu apa rece.Broccoli se desface in buchetele mici ,la fel si conopida .Morcovul se taie rondele,apoi mararul se toaca marunt.Intr-o cratita unsa in prealabil cu unt (ulei)punem legumele impreuna cu apa si sarea,mai putin ceapa si rosiile . Acoperim cratita cu...
Gogosele
In Dulciuri la 22 Oct 2013
Gogosele
Ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie...
Se curata fructele, se taie cuburi mici si cu ajutorul unei furculite se paseaza. Biscuitii ses farama cu ajutorul unui sucitor si se adauga la pasta de fructe. Apoi se omogenizeaza totul . Asezam piureul obtinut intr-un bol micut si ornam cu ciocolata dupa preferinte.
Se  curata  aripile si spinarea, apoi se parlesc, se spala si se pun intr-o cratita cu apa. Adaugam sare. Punem cratita pe aragaz pentru 15 minute si cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat...
Se taie felia de paine pe jumatate .Apoi se taie marginea feliei sa ramana doar miezul de paine. Pe un tocator asezam feliile de branza topita . Cu un betisor de lemn sau o scobitoare se atinge usor branza topita si se creaza modelul de pisicuta. Apoi se taie forma cu un cutin fin. Cu o...
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza...
Placinta cu mere
In la 21 Oct 2013
Placinta cu mere
Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...
Ciupercile se spală bine şi se rupe picioruşul - nu curăţaţi ciupercile de pieliţa de pe pălărie.  Se lasă la uscat pe un şerveţel absorbant cu puţină sare aruncată peste ele. Picioruşele se spală bine şi se toacă mărunt. Ceapă roşie şi ardeiul gras se toacă...
Afisate 91 - 111 din 111 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking