Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se curata de coaja , se spala cu apa rece ,apoi se taie felii mari. Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei...
Preparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam crema sa se racoreasca. Dupa ce s-a mai racit crema ,asezam prima foaie de cremsnit pe o...
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga  sare ,condimentul pentru...
Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi iaurtul de baut,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie  cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc usor...
Tacamul de pui se curata,se parleste si apoi se spala cu apa rece si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam legumele,le spalam.Le tocam cubulete si le adaugam la ciorba impreuna cu sarea. Intr-un castron punem...
Pieptul de pui se spala cu apa rece si se pune la scurs.Dupa ce s-a scurs il taiem fasii lungi si il fragezim putin cu ciocanul de snitele. Punem putina sare si il trecem prin faina . Intr-o farfurie adanca amestecam ouale cu putina sare. Dam fasiile de piept prin ou apoi iar prin faina...
Intai preparam blatul : Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se...
Punem pulpele la fiert intr-o oala mai maricica. Cand incep sa fiarba ,luam spuma de deasupra cu spumiera. Adaugam sare. Curatam legumele.Le spalam cu apa rece. Le adaugam intregi  in supa . Separat se bat cu telul 2 oua, se adauga putina sare si gris pana cand compozitia...
Se ung feliile de paine cu branza.Se adauga peste prima felie de paine 1 felie de sunca . Gogosarul se curara de seminte ,se spala,apoi se lasa putin la scurs. Mai adaugam deasupra cealalta felie de paine unsa cu branza  . Rulam 3 felii de sunca si adaugam in mijloc 3 batoane de...
Muraturi asortate
In la 14 Noi 2013
Muraturi asortate
Se curata legumele,se spala cu apa rece, apoi se lasa putin la scurs ...  Se aseaza legumele in borcane mari . Eu am avut 1 borcan de 4kg si inca 2 de 1,700kg. Continutul unui plic se amesteca cu 1,75l apa,0,3 l otet si 150g zahar. Compozitia obtinuta se pune la fiert3-5...
Fresh exotic
In la 14 Noi 2013
Fresh exotic
Se curata fructele,apoi se pun in blender. Se mixeaza bine. Fresh-ul obtinut se pune intr-un pahar, se adauga 2 cuburi de gheata. Se serveste rece!
Se curata fructele . Bananele se taie rondele. Ananasul si sharon-ul se taie bucatele . Se pun intr-o salatiera,se adauga 200 ml iaurt de baut . Se serveste imediat!     
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Piftie de purcel
In la 11 Noi 2013
Piftie de purcel
Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii. Lasati sa fiarba bine...
Savarine de casa
In la 10 Noi 2013
Savarine de casa
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...
Rulada cu dovleac
In la 10 Noi 2013
Rulada cu dovleac
Amestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita. Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar. Apoi amestecam galbenusurile cu...
Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se...
Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei . Se curata cartofii de coaja .Se spala...
Se spala inimioarele ,se curata,apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei .Adaugati si 100ml apa in tigaie ,pentru ca inimioarele sa fiarba bine si sa nu fie tari.Se scot dupa ce s-au prajit separat intr-o farfurie adanca si se acopera farfuria. Se curata conopida,se spala si apoi se pune intr-o...
Salata de ciuperci
In Salate la 5 Noi 2013
Salata de ciuperci
Se scot ciupercile din borcan,se aseaza intr-o strecuratoare,se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs .Dupa 5 minute se toaca marunt ciupercile,se adauga maioneza si cateii de usturoi zdrobiti (curatati de coaja si spalati) . Punem putina sare si amestecam bine salata de ciuperci. Servim...
Pizza de casa
In la 5 Noi 2013
Pizza de casa
Mod de preparare maia : Asezam cubul de drojdie intr-un castron.Adaugam apa,faina,zaharul,sarea si amestecam bine pana cand maiaua devine ca o smantana groasa.Acoperim castronul cu un prosop si lasam 10-15 minute intr-un loc caldut ca sa creasca. Intre timp punem faina intr-un lighean de...
Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase. Apoi punem grisul. Dupa ce am amestecat bine,mai...
Se curata fructele,se feliaza si se aseaza frumos pe un platou. Sosul caramel se prepara asfel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam...
Se dezoseaza pieptul de pui,se spala cu apa rece,apoi se toaca prin masina de tocat. Curatam cepele ,le spalam , apoi 2 cepe curatate se toaca prin masina de tocat sau se dau pe razatoarea mica. Adaugam la compozitia de perisoare,sarea,mararul (spalat si tocat marunt),ouale,3 linguri de orez...
Pieptul de gaina se dezoseaza,se spala cu apa rece apoi se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea de la gaina,ceapa , usturoiul si mararul ( curatate si spalate in prealabil) .Adaugam apoi sare,piper si 1 ou .Amestecam bine compozitia cu o lingura de lemn. Cartofii se curata de coaja,se...
Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga tortellini. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre timp smantana o...
Clatite pufoase reteta Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie  cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de...
Se pune uleiul intr-o cratita.  Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si costita taiata in bucati mari...
Curatam icrele de pielite si punem putina sare deasupra ...il lasam 15 minute la frigider. Dupa 15 minute, punem icrele intr-o strecuratoare, punem strecuratoarea sub un jet de apa rece, lasam putin la scurs, apoi rasturnam icrele intr-un bol mai inalt. Adaugam cate putin ulei cam o lingura si...
Afisate 61 - 90 din 111 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking