Macarons cu lamâie si mac
In la 20 Noi 2011
Macarons cu lamâie si mac
Macarons: O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam. Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei. Faina de migdale, impreuna cu zaharul...
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.  Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.  Aluatul...
"INDIENELE" mele cu frisca
In la 17 Sep 2011
Blaturi : Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam...
  Garnisiti o forma de tarta cu aluatul de foietaj si intepati din loc in loc cu o furculita.Dati la frigider pentru a prepara continuarea. Intr-un castron amestecati ingredientele pentru crema,desfaceti caisele in doua. Garnisiti aluatul de tarta cu aceasta crema,deasupra...
Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale. Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la frigider pana cand a fost gata crema. Pentru compotul de cirese,am pus ciresele cu zaharul intr-o...
Inima de capsuni
In la 10 Iul 2011
Inima de capsuni
Se prepara un blat   obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade. Când este copt,se scoate si se lasa sa se  raceasca inainte...
Turta cu carne si ciuperci
In la 3 Apr 2011
Turta cu carne si ciuperci
  Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt. Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de...
Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele.Lasati sa se racoreasca. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,galbenusurile se adauga in ciocolata topita,unul cate unul,amestecand bine. Incorporati albusurile batute spuma,delicat,in compozitia...
Gratin de peste
In la 3 Apr 2011
Gratin de peste
Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute. In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare...
Am curat ceapa si am tocat-o julien. Celelalte legume le-am spalat si tocat. Am pus la calit in ulei ceapa si ardeiul gras.Am adaugat apoi cuburile de vanata si dovlecel. Eu am pus si cateva bucatele de friptura de curcan ramasa,apoi am adaugat rosia taiata felii. Am asezonat cu...
Aripile mele de pisica au fost congelate...am vrut sa vad cum sunt la gust... Deci...le-am decongelat,le-am uscat si le-am taiat in doua pe fiecare(au fost mari). Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si...
Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade. Crema: Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina...
 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se...
Osso Bucco
In la 5 Mar 2011
Osso Bucco
Bucatile de carne se spala,se usuca,se dau prin faina si se pun in tigaie cu ulei sa se rumeneasca. Se toaca ceapa julien,morcovii rondele,cateii de usturoi grosier Intr-o cratita,se pun la calit cepele pentru cateva minute,se adauga apoi rondelele de morcovi si usturoiul tocat.Lasam...
Am taiat in doua inimile de anghinare si le-am rumenit la foc iute in putin ulei de masline. Le-am scos din tigaie si le-am pus pe hartie absorbanta la scurs. Cotletele de porc le-am asezat intr-un vas uns cu ulei. Le-am uns cu sosul pesto,am asezonat cu sare si piper si am adaugat...
Ficatei de pui cu mere
In la 22 Feb 2011
Ficatei de pui cu mere
Se curata de pielite ficateii de pui,se spala si se lasa la scurs. Se curata,se spala si se toaca prazul. Se curata merele de coaja si se taie felii,se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pun ficateii in tigaie cu ulei,sa se prajeasca putin dupa care se scot. In aceeasi...
Începem prin a curata pastârnacul,îl spalam si îl taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam fin,o punem la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida,adaugam pastârnacul si acoperim cu lapte.Lasam sa fiarba. Fileurile de somon le asezonam...
Am tocat ceapa si ardeiul gras si le-am pus sa se rumeneasca in tigaie cu putin ulei. Spanacul l-am spalat bine ,l-am lasat sa se scurga si l-am taiat grosier si l-am adaugat si pe el in tigaie cat sa se inmoaie. Am sarat,piperat,am luat tigaia de pe foc si am adaugat branza proaspata...
Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca. Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de sos. Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie cu putin ulei pana a devent sticloasa.Am adaugat...
Se aseaza aluatul intr-o forma de tarta sau un vas care merge la cuptor,se inteapa aluatul din loc in loc. Se unge suprafata tartei cu mustar si se aseaza apoi felii de branza peste care smantana si jambonul sau sunca taiata feliute. Se taie rosiile rondele si se acopera suprafata tartei....
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao. Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Se scoate cu grija blatul pe un prosop...
Taiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scurgem de apa. Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit putin. Dupa ce s-au scurs de apa vinetele, pregatim un vas care merge la cuptor, il ungem cu unt si...
Se curata legumele (morcovii,cartofii,esalotele),se spala ciupercile si rosiile si se taie in lamele. Se taie morcovii rondele si esalotele lamele,cartofii se taie in jumatati sau sferturi(depinde de marimea lor) Kaizerul se taie marunt. Pregatim pentru fiecare portie cate o folie...
Afisate 1 - 23 din 23 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking